Трофей повернувся додому

Трофей повернувся додому

Фото
Укрінформ
Молодіжна збірна України виграла турнір Валерія Лобановського.

У XVI Меморіалі Валерія Лобановського взяли участь молодіжні збірні (U-21) України, Кіпру, Ізраїлю та Болгарії. У півфіналі турніру молодіжна збірна України U-21 без проблем обіграла національну команду Кіпру. Підопічні Руслана Ротаня вийшли у фінал з рахунком 3:0.

На 29 - й хвилині рахунок відкрив Кожушко, скориставшись помилкою голкіпера кіпріотів. У другому таймі наша збірна знову відзначилася, точніше, їм допомогли гості, забивши у власні ворота. Вже на 58 - й хвилині не було питань стосовно переможця. Топалов скористався помилкою оборони суперника і відправив м'яч у порожні ворота. Велика серія помилок кіпріотів зіграла на користь «синьо-жовтих».  

«Головне наше завдання на турнірі - подивитися новачків та пригадати свої ігрові зв’язки», - цитує Ротаня прес-служба Української асоціації футболу. В свою чергу, ізраїльтяни в серії пенальті взяли гору над своїми однолітками з Болгарії - 5:4 (основний ігровий час - 1:1).

Читайте також: Україна вперше за 10 років виграла футбольний Меморіал Лобановського

У фіналі турніру українська молодіжка зустрілася з командою Ізраїлю. Відзначимо, що Ізраїль тричі вигравав турнір Лобановського. Не дивлячись на те, що рахунок довгий час тримався 0:0 і наша збірна залишилася без одного гравця на 37-й хвилині, але все ж цьогоріч «синьо-жовті» таки змогли здобути трофей. Завдяки голу Михайла Мудрика на 72-й хвилині молодіжна збірна України святкує свою перемогу.

Нагадаємо, що українці вигравали турнір лише раз у 2009 році, обігравши у фіналі команду Туреччини. Тоді ж, гол з пенальті Миколи Морозюка дозволив нашій збірній вперше за п'ять років стати володарем почесного трофею.

Юлія Гаврилюк, Київ

фото: сайт УАФ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-