Атака, Лунін і втома

Атака, Лунін і втома

Аналітика
Укрінформ
Проблеми збірної України напередодні матчів відбору до ЧЄ-2020.

7 та 10 червня українські футболісти проведуть відбіркові матчі Євро-2020 проти збірних Сербії та Люксембургу

Втома після сезону

Більшість викликаних футболістів провели насичені сезони в клубах. Дехто був змушений грати по 2-3 матчі на тиждень, що впливає на фізичні кондиції та загальний стан організму. Позаду місяці важкої роботи, тому зараз важливо зосередитись, зібратися з силами та зробити останній ривок.

Напад: Яремчук чи Бесєдін?

На жаль, в збірній є великі кадрові проблеми з нападниками та гравцями групи атаки. Значною мірою на це вплинули травми ключових гравців. Ярмоленко не зможе допомогти команді у найближчих матчах. Хоч Андрій і тренується у загальній групі, він ще не повністю відновився. Також пропустять ігри натуралізовані Мораєс і Марлос.

Крім цього може датися взнаки відсутність ігрової практики у Коноплянки. «З лежака - одразу на бал», - жартує Євген. В результаті, збірна залишається без основних атакувальних гравців. Виходить, що в черговий раз свій шанс отримають Яремчук, Артем Кравець і Бесєдін. За ігровими кондиціями кращим з цим цього тріо є Яремчук, однак Бесєдін здатен зіграти куди корисніше для команди.

Лунін тут, Лунін там 

Не менша проблема із голкіперами у національній команді. Денис Бойко травмувався, тому залишився поза складом. Натомість Андрій Шевченко вперше викликав до збірної досвідченого на клубному рівні Юрія Паньківа. За словами Руслана Малиновського, воротар одразу влився в колектив, всі хлопці його добре прийняли, жодних проблем.

Вчора стало відомо, що дублером Пятова має стати Андрій Лунін, який допоміг молодіжній збірній України пробитися до історичного чвертьфіналу чемпіонату світу. Лунін вже приєднався до національної збірної, хоча це рішення Шевченка викликало гострі дискусії. Одні вважають, що Лунін мав й надалі грати на молодіжному ЧС, інші переконані, що виклик Луніна логічний, адже головне завдання «молодіжки» - готувати резерв для першої збірної.

Незручні суперники

Сербію та Люксембург точно не можна назвати топ-командами Європи, проте від матчу до матчу вони демонструють цікавий футбол, готуючи неприємні «сюрпризи» суперникам.

Як показав попередній матч з Люксембургом, українцям важко грається з командами, заточеними на оборону. На додачу, у складі збірної Люксембургу є кілька талановитих гравців, які здатні створити проблеми нашим футболістам.

Збірна Сербії значно сильніша за Люксембург за іменами і класом, і також демонструє непогані результати. В останніх матчах сербські футболісти зіграли внічию з Німеччиною та Португалією. Проте іноді цій команді притаманний занадто агресивний, грубий футбол (це показала гра з німцями). Травм гравцям збірної України точно вистачає, через це важливо зіграти максимально обережно. Українцям потрібно гарно вивчити суперників та знайти їх слабкі місця.

Катя Сусленко, Київ

фото: сайт УАФ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-