Справедлива перемога «Ліверпуля»

Справедлива перемога «Ліверпуля»

Аналітика
Укрінформ
Команда Юргена Клоппа довела свій клас і сповна використала удачу.

У перший день літа в рамках фіналу Ліги чемпіонів «Ліверпуль» переграв «Тоттенгем» з рахунком 2:0.

Читайте також: "Тоттенгем" - "Ліверпуль": текстова трансляція

Вражаючий початок

Звичайно, всі передматчеві розрахунки беззмістовні, коли відбувається щось, що вибивається зі звичної картини ходу матчу. Наприклад, пенальті на 1 хвилині. Цей момент безсумнівно змінив хід гри. Рука у Сіссоко була, це факт. Можна довго сперечатися, що це правило застаріло, але порушення було очевидним. І «Ліверпуль» скористався своїм шансом. На 2 хвилині Мохаммед Салах відкрив рахунок у цій зустрічі. Одинадцятиметровий - це удача, але цьому успіху передувала низка індивідуальних перемог «Ліверпуля». Ван Дейк переграв Кейна, Мане накрутив захисників, і поставив їх у позицію, яка призвела до порушення правил.

Ігрове затишшя

Перший м’яч сплутав усі карти. Гра розкрилася, але не в позитивному, а в негативному ключі. Ми побачили не видовищний футбол і велику кількість гольових моментів, а в’язку, тьмяну гру. «Шпори» просто взяли м’яч під контроль, і почали перекочувати його, граючи в достатньо типову для себе гру. Але для загострення матчу потрібно було діяти більш нестандартно. «Ліверпуль» же опинився без м’яча, на що точно не розраховував головний тренер «червоних» Юрген Клопп.

Дуель Ван Дейк – Кейн

Найкращим гравцем матчу без сумніву можна назвати Вірджила Ван Дейка. Йому вдалося повністю вимкнути з гри Гаррі Кейна. Англійський форвард не показав звичного руху та швидкості, програв майже всі індивідуальні дуелі. Його задача полягала в якісному завершенні атак, натомість на полі ми побачили слабку тінь одного з найкращих форвардів Європи. На противагу Кейну Ван Дейк показує високий рівень від матчу до матчу. Ця гра не стала виключенням. Чого тільки вартий його ривок за Соном на 75 хвилині протистояння. Безумовно, один із найкращих матчів для нідерландського захисника.

Читайте також: «Ліверпуль» виграв Лігу чемпіонів

Завершення матчу

Ближче до кінця матчу «Тоттенгем» спробував організувати навалу на ворота «Ліверпуля». Але, зважаючи на рівень команд та мінімальну перевагу в рахунку, кількість спроб була просто смішною. «Шпори» грали у невластивий для себе футбол, за який вони звикли карати власних суперників. Натомість, покарали себе самих. Після цього був черговий кутовий для «Ліверпуля», і тут проявив себе Орігі. Після низки невпевнених дій у власному штрафному з боку «Тоттенгема» він з гострого кута влучив у ворота Льоріса, подвоївши перевагу «мерсисайдців».

Тренерський двобій

Футбольні експерти неодноразово називали цей матч саме «протистоянням тренерів». Проте з самого початку гри стало зрозуміло, що вона йде точно не за планами наставників. Клопп не стримував емоції, кричав, постійно давав індивідуальні настанови гравцям. Гра ближче до воріт суперника, постійний пресинг і контроль м’яча – ось що звучало з його вуст. Почеттіно поводив себе стриманіше, але було помітно, що він нервує. Цьому тренеру, на жаль, поки так і не підкорився жоден з футбольних трофеїв. Хоча, ватро відзначити, що Маурісіо вдалося майже з нічого створити одну з найкращих команд англійського чемпіонату. Його «Тоттенгем» стабільно демонструє високий ігровий рівень, але команді вперто не посміхається удача.

Англія рулить

Англія відверто домінує в Європі. Обидва фінали єврокубків це підтверджують. Варто відзначити, що за матч не було показано жодної картки, на полі ми не побачили грубощів. Але і емоцій та яскравого футболу було замало. Цьогорічна Ліга чемпіонів дивувала та вражала, тому від фіналу очікували справжнього вибуху. На жаль, цього не сталося. Надто багато сил було витрачено на шлях до перемоги. Але, в будь-якому випадку цей сезон запам’ятається нам напруженими матчами, дивовижними камбеками та характерами команд.

Катя Сусленко, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-