Фінал Ліги Європи: Лондонське дербі в Баку

Фінал Ліги Європи: Лондонське дербі в Баку

Аналітика
Укрінформ
«Арсенал» і «Челсі» мають багату історію зустрічей, але в єврокубках вони перетинаються тільки вдруге.

Цей єврокубковий сезон став справжнім святом для поціновувачів англійського футболу. Адже у фіналі, як Ліги чемпіонів, так і Ліги Європи представлені тільки клуби англійської Прем'єр-ліги.

Першими, вже в цю середу, головний трофей Ліги Європи розіграють «Челсі» і «Арсенал». Сам кубок, до речі, важить 15 кілограмів і це найважчий клубний приз Європи. І хоч обидві команди з Лондона, зіграти їм доведеться далеко від дому, адже місцем фіналу обрали Баку. Щоб злітати туди і назад футболістам доведеться подолати близько восьми тисяч кілометрів.

Читайте також: У фіналі Ліги Європи УЄФА вперше задіють систему VAR

Великою проблемою це виявилося для уболівальників. Клуби не змогли продати частину квитків, які їм виділили і повернули їх назад в УЄФА. Відстань - не єдина незручність. Через конфлікт Азербайджану і Вірменії «Арсенал» не зможе розраховувати на допомогу Генріха Мхітаряна. У цьому євросезоні він, щоправда, не забивав, зате, на його рахунку чотири гольові передачі.

«Арсенал» і «Челсі» мають багату історію зустрічей, але ось в єврокубках вони перетинаються тільки вдруге. Раніше, 15 років тому, «аристократи» виявилися сильнішими в чвертьфіналі Ліги чемпіонів. У чемпіонаті Англії в цьому сезоні команда обмінялися домашніми перемогами, «Челсі» виграв 3:2, а «Арсенал» - 2:0. І, хоча в загальній статистиці матчів частіше вигравали «каноніри», більше шансів здобути трофей поки що у «Челсі» - 54% від аналітиків Parimatch.

А ось мотивація вище у «канонірів». І справа тут не в призових від УЄФА. Чотири мільйони євро за перемогу в Лізі Європи для «Арсенала» не така вже й велика сума. Інша справа, що це дасть право зіграти в груповому раунді Ліги чемпіонів в новому сезоні. «Челсі» і так туди пробився, посівши третє місце в чемпіонаті Англії, а от «каноніри» фінішували лише п'ятими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-