Серія шосейних велогонок пройде в центрі столиці у День Києва

Серія шосейних велогонок пройде в центрі столиці у День Києва

Укрінформ
Відразу три велогонки на шосе Race Horizon Park пройдуть у Києві, який 25 травня святкує День міста.

Як повідомили Укрінформу в оргкомітеті велогонок, за традицією головною родзинкою Race Horizon Park стане Horizon Park Race Maidan в самому центрі української столиці. Велосипедистам доведеться подолати 10 кіл по 13 кілометрів, які сформують загальну дистанцію в 130 кілометрів.

"Далі за маршрутом чоловічої гонки стартують змагання жінок, що носять назву Kyivs'ka Sotka Women Challenge. Спортсменки подолають таку ж задиристу трасу в 107 км", - уточнили в оргкомітеті змагань.

Відзначимо, що традиційна суботня гонка цього разу пройде за зміненим кільцем довжиною 13 кілометрів, це найдовше коло в історії Race Horizon Park. Гонщики і гонщиці подолають вулицю Хрещатик і бульвар Тараса Шевченка, а потім поїдуть по проспекту Перемоги аж до Шулявського моста, де і розгорнуться.

Для участі зареєструвалося 16 чоловічих і 11 жіночих команд. В гонках візьмуть участь добре відомі українцям команди з Білорусі, Польщі, Чехії, Сербії, Казахстану, Туреччини. Вперше в жіночій гонці будуть команди з Бразилії і Фінляндії. Таким чином, географія Race Horizon Park розширюється. 7 українських чоловічих команд будуть боротися за подіум і очки для відбору на Олімпіаду-2020 в Токіо.

Читайте також: До Дня Києва транспорт змінить рух

Родзинкою змагань стане відродження традиційної гонки Київський Критеріум в форматі Критеріум Мастерс. На старт вийдуть численні аматори, любителі спорту і професіонали світового велоспорту в категорії Мастерс. Гонщики подолають дистанцію 40 км по динамічному і видовищному кільцю від Бесарабської площі до Майдану Незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-