Остання битва сезону

Остання битва сезону

Інфографіка
Укрінформ
Матч престижу, який може вплинути на тренерську кар'єру Олександра Хацкевича.

«Шахтар» (Донецьк) - «Динамо» (Київ). Матч 30-го туру чемпіонату України (УПЛ). 22 травня. 19:36. Харків. ОСК «Металіст». Головний арбітр: Ярослав Козик. Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 2».

Напередодні останньої в цьому сезоні зустрічі «Шахтаря» і «Динамо» «гірники» достроково завоювали титул чемпіонів України. Це вже 12-й за рахунком титул донеччан в історії незалежної України (у киян - 15) і третій поспіль. У минулому році вони здобули золоті медалі Прем'єр-ліги за тур до фінішу сезону, а цього разу впоралися ще раніше - за три. Як і минулого разу, відразу після перемоги в чемпіонаті, «Шахтар» зіграє очний поєдинок з «Динамо».

Читайте також: “Шахтар” у день гри з “Динамо” святкуватиме своє чемпіонство

Звичайно, з турнірної точки зору ця зустріч вже нічого не вирішує. Але, залишається питання престижу. Як показує практика, в якому б стані не були команди і які б позиції вони не займали в чемпіонаті, матчі «Шахтаря» і «Динамо» завжди відрізняються безкомпромісністю і боротьбою за перемогу до останньої хвилини. Часто емоції зашкалюють і арбітр "запалює" безліч жовтих і червоних карток.

Тому, ще один раз обіграти свого найпринциповішого суперника жоден з клубів не відмовиться. Минулого разу, до речі, коли «Шахтар» вийшов на матч з «Динамо» в статусі чемпіона, кияни виграли 2:1. Правда, це було на столичному НСК «Олімпійський», а тепер зіграти належить в Харкові, де «гірники» проводять свої домашні матчі. Це дещо ускладнює завдання киянам.

Що ж стосується шансів на перемогу, то аналітики Parimatch віддають перевагу «Шахтарю» - 47% на перемогу проти 28% - у «Динамо». Ще в 25% оцінюється нічия. Саме такий результат був зафіксований в основний час в двох попередніх зустрічах команд.

Читайте також: Воротар “Шахтаря” П’ятов очікує на більш відкритий футбол із “Динамо”

До речі, результат може вплинути на долю головного тренера «Динамо». Справа в тому, що контракт Олександра Хацкевича з клубом закінчується вже зовсім скоро, а керівництво «біло-синіх» все ще не визначилося: продовжувати контракт або шукати заміну білорусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-