Прем'єр-ліга:

Прем'єр-ліга: "Динамо" перемогло "Маріуполь", "Карпати" у меншості - "Десну"

Укрінформ
Програму чергового, 29-го туру чемпіонату України з футболу серед команд Прем'єр-ліги продовжили матчі на НСК "Олімпійський" у Києві та львівському стадіоні "Україна".

Столичне "Динамо" з рахунком 2:1 переграло ФК "Маріуполь", а "Карпати" у паралельному поєдинку взяли гору над чернігівською "Десною" - 2:0, повідомляє Укрінформ.

У київському протистоянні відзначилися уругвайський хавбек "Динамо" Карлос Де Пена, який на 32-й хвилині скористався навісом Віктора Циганкова з кутового на правому фланзі, та сам Циганков - ударом із 17 метрів у лівий кут воріт Рустама Худжамова; у приазовців автором голу став Валерій Федорчук (90+2).

У Львові м'ячі забили португальський форвард господарів Крістіан Понде (52) та Сергій М'якушко (77). "Карпати" на початку другого тайму залишилися у меншості - за два попередження протягом двох хвилин червону картку отримав французький півзахисник "Карпат" Абдул Йода Карім (50-а хвилина).

Перший ігровий день туру завершиться матчем на столичному стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського між донецьким "Олімпіком" та одеським "Чорноморцем".

Заключні поєдинки 29-го туру пройдуть у неділю, 19 травня. "Олександрія" зустрінеться зі "Львовом", а луганська "Зоря" зійдеться з донецьким "Шахтарем", який у разі успіху може достроково оформити чемпіонство.

Як повідомлялося, стартовий поєдинок туру "Ворскла" - "Арсенал-Київ" завершився з рахунком 2:0 на користь полтавського клубу.

На 6-й хвилини зустрічі м'яч забив форвард господарів Юрій Коломоєць, на 58-й хвилині відзначився Денис Васін.

Турнірне становище:

перша шістка - "Шахтар" - 73 очки (після 28-ми ігор), "Динамо" - 65 (29), "Олександрія" - 48 (28), "Маріуполь" - 39 (29), "Зоря" - 39 (28), "Львів" - 30 (28).

друга шістка - "Десна" - 38 (29), "Ворскла" - 38 (29), "Карпати" - 29 (29), "Олімпік" - 28 (28), "Арсенал-Київ" - 25 (29), "Чорноморець" - 22 (28).

Читайте також: "Ворскла" обіграла "Арсенал-Київ" у матчі футбольної Прем'єр-ліги України

Нагадаємо, на другому етапі чемпіонату України перші шість клубів в два кола борються за медалі і місця в єврокубках, інші шість команд визначать двох аутсайдерів Прем'єр-ліги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-