«Інгулець» рветься в історію

«Інгулець» рветься в історію

Укрінформ
В фіналі Кубка України «Шахтар» зіграє з головною сенсацією турніру.

«Шахтар» (Донецьк) – «Інгулець» (Петрово). Кубок України. Фінал. 15 травня. 21:00. Запоріжжя. «Славутич-Арена». Головний арбітр: Євген Арановський. Пряма трансляція на телеканалах «Україна» і «Футбол 2».

28-й розіграш футбольного Кубка України може завершитися величезною сенсацією і трофей поїде у селище Петрове (населення - 7 тисяч), що у Кіровоградській області. Звісно, «Шахтар» проти народних гулянь на Кіровоградщині. Команда Паулу Фонсеки серйозно націлена на золотий дубль в цьому сезоні, тому жодної недооцінки суперника не буде. «Шахтар» не вірить у прикмети і сподівається, що виграти Кубок України в 13-е в історії клубу вони зможуть без проблем.

Читайте також: Фонсека: Статус фаворитів Кубка футболістам "Шахтаря" треба підтвердити на полі

«Абсолютно нормально, що всі називають «Шахтар» фаворитом. Ми  лідери Прем'єр-ліги і зустрінемося з клубом з Першої ліги. Але потрібно розуміти: це фінал і ми повинні максимально поважати суперника, який дійшов до цього матчу, а отже, вміє грати у футбол і має багато сильних якостей. Упевнений, наші гравці усвідомлюють всю важливість поєдинку», - сказав перед фіналом Фонсека і уточнив про сильні сторони суперника. А саме про захист і вміння швидко переходити в контратаки.

Незважаючи на прірву у класі, проти «Інгульця» «гірники» все одно виставлять кращий склад. Можливо, на поле вийде навіть Марлос, який нещодавно відновився після операції. Хоча і без нього у команди Фонсеки достатньо зірок в тонусі – Ісмаїлі, Тайсон, Коваленко, Мораес, До речі, цього тижня «Шахтар» здатен зняти усі турнірні питання в сезоні. Адже після фіналу Кубка, а саме 19 травня, вони можуть стати чемпіоном України. Для цього їм достатньо буде обіграти «Зорю».

Головна тема дискусій перед фіналом – в чому шанс «Інгульця» і чи є взагалі цей шанс? На думку головного тренера «Інгульця» Сергія Лавриненка, перемога його команди над «Шахтарем» стане дивом. А щоб це диво сталося, потрібно «впоратися з власними емоціями». Іншими словами, футболісти «Інгульця» повинні забути про статус матчу і зіграти так, ніби це рядовий поєдинок сезону. Зробити це буде складно, адже цей фінал вже унікальний. «Інгулець» - перший представником Першої ліги, який дійшов до головного матчу за Кубок України.

Читайте також: Наставник футболістів "Інгульця": Перед фіналом Кубка відчуваємо позитивні емоції

Про різноманітні стимули для своїх гравців не втомлюється повторювати президент «Інгульця» - власник агропідприємства Олександр Поворознюк. Він обіцяє за перемогу над «Шахтарем» 10 мільйонів гривень преміальних та будівництво нового стадіону в Петрові. Щодо лідерів «Інгульця», то у складі сенсаційного фіналіста радимо звернути увагу на пару нападників Олександра Акименка і Олександра Мішуренка, та кількох сильних хавбеків – Владислава Клименка, Вячеслава Піднебенного, Євгена Запорожця.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-