Василь Іванчук став восьмиразовим переможцем шахового Меморіалу Капабланки

Василь Іванчук став восьмиразовим переможцем шахового Меморіалу Капабланки

Укрінформ
У Гавані пройшов 54-й Меморіал Хосе-Рауля Капабланки, в якому тріумфував український гросмейстер Василь Іванчук. Усього за перемогу у два кола сперечалися шестеро учасників.

Для львів’янина Іванчука цей турнір був особливим. По-перше, він вже сім разів ставав тут кращим, а, по-друге, це був перший турнір Василя після того, як йому виповнилося п’ятдесят років.

Реально на перше місце претендували лише троє шахістів. Крім українця, це молодий американець Сем Севіан та Давид Антон з Іспанії. Проте, одразу зі старту лідерство захопив саме Іванчук. Він грав у технічній манері, не намагаючись форсувати події. Майстерність і краще розуміння позиції принесли Василю дві перемоги у першому колі.

На старті другого кола львів’янин  додав ще два виграші. І знову -  технічні дії, прагнення до простих зовні, але стратегічно складних позицій, де гра на нюансах краще вдавалося більш досвідченому шахісту.

За два тури до кінця Іванчук на очко випереджав Антона. І тут в нашого шахіста сталася єдина осічка на турнірі. Він чорними поступився Севіану, причому цього разу не врятував туровий ендшпіль, де можна було боротися за нічию.

Читайте також: Шахова жіноча збірна: Сестри Музичук – серед фавориток у турнірі претенденток

Проте в останньому раунді у досить нервовій партії з рейтинг-фаворитом Башкараном Адхібаном з Індії Василь все ж таки взяв гору. Таким чином, українець здобув перемоги у половині зустрічей. Остаточні підсумки: Іванчук – 7 очок з 10-ти, Антон  та Севіан –  по 6,5. 

Крім усього іншого, Іванчук переконливо довів, що перемагати можна й після 50-ти.

Петро МАРУСЕНКО, міжнародний майстер. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-