ФФУ хоче провести дебати у справі Мораеса – ЗМІ

ФФУ хоче провести дебати у справі Мораеса – ЗМІ

Укрінформ
3 травня УЄФА має вирішити чи є порушення у натуралізації Мораеса.

Федерація футболу України хоче провести в УЄФА дебати у справі про натуралізацію нападника збірної України Жуніора Мораеса. Про це розповів ведучий програми «Циганик LIVE» Ігор Циганик.

«Зараз УЄФА запропонував 2 варіанти розгляду справи. Перший - без участі сторін, прийняти рішення по телефону на селекторній нараді. Другий - запрошення в штаб-квартиру УЄФА представників всіх федерацій, якщо якась зі сторін зацікавлена ​​в дебатах.

ФФУ звернулася до УЄФА з бажанням провести дебати для того, щоб наочно побачити аргументи опонентів з даного питання.

2 травня в штаб-квартирі УЄФА зберуться представники всіх сторін, щоб надати свої аргументи і взяти участь в дебатах. Після цього дисциплінарний комітет без участі сторін буде вирішувати долю цієї справи. УЄФА, швидше за все, оголосить рішення 3 травня.

Свої пояснення у цій справі дав і сам Мораес. Він дуже тепло говорив про Україну, сказав, що планує пов'язати своє майбутнє з Україною», - сказав Циганик.

Читайте також: УЄФА переніс розгляд справи Мораеса на 2 травня

Нагадаємо, в кінці березня УЄФА підтвердив отримання протестів від федерацій Португалії та Люксембургу у справі Мораеса. Форварда звинувачують в тому, що він нібито не мав права грати за збірну. Підстава - він не жив безперервно на території України протягом п'яти років, як того вимагають регламентні норми. Через це збірній України загрожують дві технічні поразки.

Бразилець отримав українське громадянство 18 березня. 22 березня він вийшов на заміну в матчі проти Португалії (0:0), а 25 березня вперше зіграв в основі національної збірної - проти Люксембургу (2:1).

Збірна України після 2 турів з 4 очками очолює групу В. Наступний поєдинок команда Андрія Шевченка проведе 7 червня проти Сербії, а 10 червня знову зустрінеться з Люксембургом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-