Гвоздик став першим Послом доброї волі Червоного Хреста України

Гвоздик став першим Послом доброї волі Червоного Хреста України

Фото
Укрінформ
Першим Послом доброї волі Товариства Червоного Хреста України став чемпіон світу з боксу в напівважкій вазі за версією WBC харків'янин Олександр Гвоздик.

Меморандум з цього приводу щойно підписали Гвоздик та генеральний директор Товариства Червоного Хреста України Лілія Білоус, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Олександр Гвоздик - перший Посол доброї волі Червоного Хреста України за роки Незалежності. Ми зробили цей вибір не механічно, а свідомо, як то кажуть, серцем, керуючись не тільки його досягненнями у спорті, а й загальними поглядами на гуманітарні цінності. Серед них - культ здорового способу життя, популяризація спорту, що важливо для молоді, а також принципи політичної нейтральності та добровільності", - зазначила на церемонії підписання меморандуму Білоус.

Церемонія підписання Меморандуму про співпрацю між Олександром Гвоздиком та Товариством Червоного Хреста у Харкові / Фото: Мадієвський В’ячеслав, Укрінформ

Як сказав Гвоздик, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, перший крок, який він зробить у новому статусі - це відкриття власного благодійного фонду: "Поки що члени фонду - я та моя дружина, але сподіваюсь, що до нас приєднуються інші спортсмени та звичайні люди-гуманісти".

За його словам, у понеділок він вже поїде з Харкова на тренування до Європи, а звідти - до США, де зараз мешкає. "Я пам'ятаю про свої нові обов'язки та обіцяю не підвести, бо зараз в Україні допомога вкрай необхідна тисячам людей. Також як посол просуватиму ідеї гуманізму".

Гвоздику вручили сувенір - зменшену копію пояса чемпіона, закріпленого на пластині з допомогою символічного гвіздка - зроблений одним з волонтерів Харківської обласної організації Червоного Хреста України.

Читайте також: Червоний Хрест доправив на окуповані території 13 вантажівок гумдопомоги

На церемонії чемпіон потиснув руку 9-річному першорозряднику з боксу Нізамі Байрамову, який є вихованцем особистого тренера Гвоздика, заслуженого тренера України Віктора Крамаренка, і побажав юному спортсмену великих успіхів у спорті та бажання допомагати людям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-