Дербі, так дербі

Дербі, так дербі

Аналітика
Укрінформ
«Динамо» і «Шахтар»  зіграють ключовий матч в боротьбі за чемпіонство.

«Динамо» (Київ) – «Шахтар» (Донецьк). Матч 25-го туру Української прем’єр-ліги. Київ. НСК «Олімпійський». 24 квітня. 18:30. Головний арбітр: Віталій Романов (Дніпро). Пряма трансляція на телеканалі «2+2».

Отже, за 8 турів до фінішу «Шахтар» випереджає «Динамо» в чемпіонських перегонах на 7 очок. Аби зберегти інтригу в боротьбі за титул, киянам необхідно перемагати і скорочувати відставання. Тобто, інтрига чергового всеукраїнського дербі проста і зрозуміла. Інша справа, що здобути три очки в «класико» команді Олександра Хацкевича буде неймовірно складно. У «Динамо» величезні проблеми з не лише з атакою, але й з концентрацією на усі 90 хвилин і надзвичайно куцою лавою запасних.

Читайте також: Віктор Коваленко повернувся до загальної групи “Шахтаря”

«Ми налаштовані лише на перемогу. Після попереднього матчу з «Шахтарем» в Кубку України хочемо взяти реванш у «гірників». Зробимо все можливе, щоб здобути важливі три очки. Вони нам дозволять продовжити боротьбу за перше місце. Для досягнення позитивного результату гратимемо в свою гру, постараємося забити якомога більше м'ячів і будемо максимально сконцентровані до останньої хвилини зустрічі», - вельми очікувано розповів напередодні лідер «Динамо» Беньямин Вербич.

«На нічию ніхто не налаштовується – «Шахтар» завжди грає лише на перемогу. Не думаю, що в майбутньому «класико» вирішиться доля чемпіонства. Попереду ще багато поєдинків із сильними суперниками», - заявив у відповідь захисник «Шахтаря» Сергій Кривцов. З його слів можна зробити висновок, що команда Паулу Фонсеки не виокремлює цю гру як головну на другому етапі чемпіонату. Поразка не стане трагедією, перемога не поховає інтригу. Дербі, так дербі.

Щодо кадрових втрат, то у «Шахтаря» точно не гратиме Марлос (відновлюється після операції), під питанням участь Коваленка і Малишева. У «Динамо» почав відбувати тривалу дискваліфікацію Гармаш, досі лікуються Фран Соль, Бесєдін, Піварич, Дуелунд. Не відомо чи встигне відновитися до дербі Шабанов, у якого травмоване плече.

Читайте також: Футбол: де Пена може дебютувати за "Динамо" у грі з "Шахтарем"

Цікаво, що статистика протистояння Хацкевича і Фонсеки на користь тренера киян. 10 матчів: 5 перемог «Динамо», 3 перемоги «Шахтаря» і 2 нічиї. Втім, сьогодні обіграти «гірників» буде непросто. До власних проблем динамівців можуть доплюсувати відмінну форму лідерів «Шахтаря» - Тайсона, Ісмаїлі, Мораеса, Степаненка, Пятова і появу дуже сильного новачка на позиції травмованого Марлоса – 19-річного бразильця Тете.

«Динамо», схоже, також розраховує на нове придбання – уругвайського півзахисника Де Пену, який вже забив перший м’яч за команду у спарингу з «Ворсклою». Однак, гру киян сьогодні будуватиме не він, а головні фігури у середині поля – Вербич, Циганков, Буяльський і тріо ключових захисників – Кадар, Бурда і Кендзьора.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-