Гімнаст Пахнюк розповів про свою мрію, яка здійснилася на чемпіонаті Європи

Гімнаст Пахнюк розповів про свою мрію, яка здійснилася на чемпіонаті Європи

Відео
Укрінформ
Український гімнаст Петро Пахнюк прокоментував свій виступ на чемпіонаті Європи, де він посів друге місце.

Петро Пахнюк в коментарі XSPORT.ua, зокрема, зазначив, що це була мрія його життя, яку вдалося здійснити в 28 років.

“Виконав свою комбінацію на відмінно, без єдиної помилки. Це був четвертий старт на брусах (після трьох етапів багатоборства). У кваліфікації та фіналі багатоборства з цією комбінацією отримав 15,0 бала, 14,9 бала. А в фіналі на брусах вони вийшли краще на 15,3, тобто, шляхом напрацювання. Фінал видався хорошою битвою, до якої я був готовий. Програв одну десяту, але всіх інших переміг, результат вийшов вище, ніж я очікував.

2015 року в фіналі багатоборстві чемпіонату Європи я став дев'ятим, це був мій найкращий результат. Ми можемо говорити про те, що я міг стати третім в багатоборстві, але результат говорить сам за себе - шостий, 83 бали. Результатом я задоволений, і він найвищий для мене за останні роки. Я 20 років в гімнастиці - і перша медаль континентальної рівня. Як багато вона для мене значить, не описати. ...Мені 28 років. Це була моя мрія, про яку я боявся говорити вголос, щоб не сміялися. І вона здійснилася сьогодні.

Читайте також: Пахнюк виграв "срібло" чемпіонату Європи зі спортивної гімнастики

На чемпіонаті світу основною метою ставлю потрапляння на Олімпійські ігри. Є можливість отримати ліцензію через команду, тому головна ставка на неї. З вірою в себе, з мріями готуватиму бруси - це мій єдиний шанс на медаль. І, до речі, ще була мета потрапити на Європейські ігри, з якої я вдало впорався - багатоборство в топ-18 і медаль на снаряді. Тому гордо можу сказати, що я поїду на Європейські ігри і буду представляти там Україну”, - сказав Пахнюк.

Відео виступу українського гімнаста Петра Пахнюка на чемпіонаті Європи у Щецині (Польща):

Як повідомляв Укрінформ, збірна України завершила чемпіонат Європи зі спортивної гімнастики в польському Щецині зі “сріблом” Петра Пахнюка у вправах на паралельних брусах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-