Міжнародний марафон у Харкові пробігли 11 тисяч учасників

Міжнародний марафон у Харкові пробігли 11 тисяч учасників

Фото, відео
Укрінформ
У Харкові у VІ Міжнародному марафоні взяли участь близько 11 тисяч людей з 18 країн

Близько 11 тисяч людей з 18 країн взяли участь у забігах VІ Міжнародного марафону, який відбувся у Харкові.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Перший забіг марафону стартував о 07:30. Погода в Харкові хоч і прохолодна, але, кажуть фахівці, комфортна для бігу.

Усього відбулися 5 забігів на дистанціях 42 км, 10 км (найбільш масовий - зареєструвалося 3 тис. учасників, 4,2 км, 1,6 км (сімейний забіг), а також в естафеті 2x21,1 км.

У Харкові у VІ Міжнародному марафоні взяли участь близько 11 тисяч людей з 18 країн/ Фото В'ячеслава Мадієвського

Сьогодні ж презентований спортивний талісман Харкова - Тхір, причому спортсмен у вбранні тхора пробіг дистанцію у 4,2 км.

"Участь у забігах марафону взяли близько 11 тисяч спортсменів з 18 країн - Німеччини, Кенії, Словаччини, Великобританії, Нідерландів, Франції, Польщі, Греції, США, Саудівської Аравії, Туреччини, Марокко тощо. Причому найбільшу дистанцію пробігли спортсмени з усіх країн, також зросла зареєстрована кількість спортсменів на цю дистанцію - майже 500 людей", - зазначив у коментарі журналістам директор департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту міськради Олексій Чубаров.

Щодо до результатів, то першим у марафоні фінішував кенійський спортсмен Кіруї Роберт Кіпкоіч: 2 години 26 хвилин і 26 секунд. Йому 26 років, це його перший український марафон. Він подякував харків'янам за підтримку - по всьому маршруту учасників забігувітали сотні харків'ян - та зізнався, що розраховував встановити новий рекорд, але на 25-му кілометрі пошкодив ногу і побити рекорд свого співвітчизника у марафоні-2018 йому не вдалося.

Друге місце на марафоні посів Дмитро Пожевілов з Чугуєва Харківської області з результатом 2:32:33, третє місце - Вадим Сапа з Бахмута з результатом 2:36:49.

Серед жінок на марафоні першою фінішувала Тетяна Вілісова з Дніпра, встановивши рекорд (2:48:39), на другому та третьому місцях харків'янки Вероніка Калашнікова (2:59:38) та Наталія Караван (3:09:33).

Харківський марафон відомий і традиціями сімейного забігу. Ось і зараз у ньому взяли участь сім'ї з дітьми і навіть з немовлятами у візочках, причому на забіг зареєструвалася майже 1 тис. учасників. Участь на інших дистанціях взяли люди з обмеженими можливостями, ветерани АТО, любителі скандинавської ходьби.

Читайте також: Щорічні марафони пройшли у Ротердамі та Відні

Трасу, по якій проходив марафон, прокладено центральними вулицями Харкова, тому рух транспорту тут був обмежений. На дистанціях чергували більше 100 поліцейських, інцидентів не було.

Як повідомляв Укрінформ, Харківський міжнарордний марафон проводиться щорічно, він внесений до Національного реєстру рекордів України за кількістю зареєстрованих учасників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-