Орфан Сананзаде і Вікторія Олейникова – переможці церемонії «Зірки спортивного року»

Орфан Сананзаде і Вікторія Олейникова – переможці церемонії «Зірки спортивного року»

Фото
Укрінформ
Серед переможців 9-річний картингіст Олександр Бондарєв.

Сьогодні стали відомі переможці щорічної церемонії «Зірки спортивного року». Під час неї традиційно вшановують найсильніших спортсменів та тренерів з неолімпійських видів спорту. Про це повідомляє Укрінформ.

Кращим спортсменом у неолімпійських видах спорту за підсумками сезону-2018 визнали Орфана Сананзаде - чемпіон світу та Всесвітніх ігор з кікбоксингу.  Кращою спортсменкою стала Вікторія Олейникова - чемпіонка світу з підводного плавання.

Щорічна церемонія "Зірки спортивного року" в Києві / Фото: Багмут Павло, Укрінформ

У номінації «Дебют року» переміг Олександр Бондарєв, найтитулованіший картингіст України, який в свої 9 років зумів перемогти на чемпіонаті Європи. Він живе в Іспанії, але продовжує виступати під українським прапором.

Читайте також: Українці здобули 15 нагород на Євро-2018 з кікбоксингу WAKO

Краща команда року – жіноча збірна України з шахів. Кращий тренер – Андрій Коваль (ушу). Краще спортивне ЗМІ – телеканал XSport. У номінації «Соціальна ініціатива» переміг проект Олександра Педана Junior Z.

Церемонію відвідали В'ячеслав Кириленко - віце-прем'єр-міністр України, Ігор Жданов - міністр молоді та спорту, Роман Греба - заступник міністра освіти та науки, Ілля Шевляк - президент Спортивного комітету України. За словами В'ячеслава Кириленка, «спорт – це насамперед людське здоров’я, і сьогодні ми стали свідками свята здоров’я та цілеспрямованості».  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-