І знову «Динамо» наздоганяє

І знову «Динамо» наздоганяє

Аналітика
Укрінформ
Сьогодні розпочинається вирішальний етап чемпіонату України з футболу.

23-й тур української Прем'єр-ліги стане першим в чемпіонаті після розподілу команда на дві шістки: групу боротьби за титул і єврокубки та групу вильоту. В першій топ-6 сьогодні відновлюють свої чемпіонські перегони «Шахтар» і «Динамо». «Гірники» спробують не втратити свій відрив у 7 очок від киян у грі з «Олександрією», а «Динамо» зіграє з «Зорею». У третьому матчі провідної шістки ФК «Львів» прийматиме «Маріуполь».

Читайте також: Де дивитися матчі 23 туру чемпіонату України з футболу

Головна інтрига нашого чемпіонату незмінна вже кілька сезонів – чи наздожене «Динамо» «Шахтар». Нагадаємо, зараз різниця між команди 7 очок і попереду ще два очні поєдинки між конкурентами в УПЛ. Загалом «Динамо» і «Шахтар» тричі зіграють цієї весни. 7 квітня суперники в Харкові зустрінуться у чвертьфіналі Кубка України. А 24 квітня (Київ) і 22 травня (Харків) ми побачимо два класичних дербі в чемпіонаті. Буде гаряче. Сподіваємось, інтрига в боротьбі за титул протримається до травневого матчу.

«Шахтар» наразі має усе аби легко довести справу до чергового чемпіонство – відрив, ігровий тонус, відсутність кадрових проблем. Поєдинки в Європі засвітили недоліки «гірників» у захисті, але в УПЛ оборона команди Паулу Фонсеки працює надійно. Скажімо, останні п’ять матчів «Шахтар» взагалі не пропускає в чемпіонаті. Перед грою з «Олександрією» відновились лідери – Марлос та Ісмаїлі, а Мораес запевнив, що скандал навколо його натуралізації, не вплине на гру. Ще один козир «Шахтаря» - глибина складу. У Фонсеки достатньо якісних гравців у резерві. Наприклад, Кайоде здатен при потребі гідно замінити в нападі Мораеса.

«Динамо» не відмовляється від своїх намірів поборотися за «золото». Втім, у киян достатньо проблем з організацією та якістю гри. Команда Олександра Хацкевича цього сезону з великими труднощами долає масований захист. Гравцям бракує ідей і мобільності, а команді – результативного нападника. Бесєдін і Фран Соль ще довго лікуватимуться, тому Хацкевич робитиме ставку на Вербича, якого можуть підмінити Русин чи Гармаш. У непростих ситуаціях «Динамо» розраховує на стандарти, тому очікуємо на голи зі штрафних і після розіграшу кутових. Щодо Х-фактору, то «вистрілити» у киян здатен хтось з дублерів – Цитаїшвілі, Смирний чи Алібеков, або ж Дуелунд, який швидко відновлюється після травми.

Читайте також: “Динамо” стало сильнішим після нинішньої єврокубкової кампанії - Хацкевич

Окрім боротьби за чемпіонство, не вмерла поки що інтрига і в суперечці за третє місце. Наразі «Олександрія» випереджає «Зорю» на 9 очок, однак команда Юрія Вернидуба має достатній кадровий потенціал, аби ліквідувати це відставання. Нарешті, точно потрапить в єврокубки з п’ятого місця сенсація цього сезону – ФК «Львів». Успіх цієї команди можна пояснити і вдалою селекцією, і амбіційними тренерами, які швидко зуміли поставити команді пристойну та ефективну гру.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-