ФФУ виступила з офіційною заявою щодо відкриття УЄФА дисциплінарного впровадження

ФФУ виступила з офіційною заявою щодо відкриття УЄФА дисциплінарного впровадження

Укрінформ
У Федерації футболу України впевнені, що УЄФА залишить без змін результати перших двох матчів збірної України у відборі до Євро-2020.

Про це повідомив генеральний секретар ФФУ Юрій Запісоцький в офіційній заяві, опублікованій на сайті Федерації футболу України.

“Федерації футболу Португалії та Люксембургу у визначеному Дисциплінарним кодексом УЄФА порядку подали до УЄФА протести стосовно можливої неправомірної участі у кваліфікаційних матчах Євро-2020 гравця збірної України Жуніора Мораеса.

Хочу наголосити, що під час розгляду питання про запрошення Жуніора Мораеса до збірної України для підготовки та участі в матчах із Португалією та Люксембургом ми проаналізували ситуацію з отриманням футболістом громадянства України. Також були проведені консультації з фахівцями з УЄФА та ФІФА, які підтвердили правомірність запрошення Мораеса до складу збірної України.

Тому ми просимо вболівальників зберігати спокій до винесення остаточного рішення УЄФА. Я впевнений, що Комітет із дисциплінарних та етичних питань УЄФА, ознайомившись з аргументацією ФФУ в цьому питанні, залишить без змін результати перших двох матчів збірної України у відборі до Євро-2020”, — йдеться у заяві.

Читайте також: Справа Мораеса: УЕФА відкрив дисциплінарне провадження

Як повідомлялося, УЄФА відкрив дисциплінарне провадження щодо участі Жуніора Мораеса за збірну України в матчах відбору на Євро-2020 проти Португалії (0:0) і Люксембургу (2:1).  Провадження відкрито після скарг від Федерацій футболу Люксембургу та Португалії. Ця справа розглядатиметься відповідно до можливого порушенням статті 55 Дисциплінарного регламенту УЄФА. Протест подали в контрольний, етичний і дисциплінарний органи УЄФА, які ухвалять рішення щодо нього на найближчому засіданні. Дата засідання поки не оголошена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-