Справа Мораеса: УЕФА відкрив дисциплінарне провадження

Справа Мораеса: УЕФА відкрив дисциплінарне провадження

Укрінформ
Скарги Португалії та Люксембургу розглянуть вже на найближчому засіданні.

УЄФА відкрив дисциплінарне провадження щодо участі Жуніора Мораеса за збірну України в матчах відбору на Євро-2020 проти Португалії (0:0) і Люксембургу (2:1). Про це повідомляє сайт УЄФА.

Провадження відкрито після скарг від Федерації футболу Люксембургу та Португалії. Це справа розглядатиметься відповідно до можливого порушенням статті 55 Дисциплінарного регламенту УЄФА.

Протест подали в контрольний, етичний і дисциплінарний органи УЄФА, які ухвалять рішення щодо нього на найближчому засіданні. Дата засідання поки не оголошена.

Нагадаємо, португальське видання Mais Futebol сумнівається, що нападник Жуніор Мораес мав право виступати за збірну України. Можливо, в його випадку порушили Статтю 7 статуту ФІФА «Отримання нового громадянства». Федерації футболу Португалії та Люксембургу надіслали в УЄФА офіційне звернення з проханням переглянути результати відбіркових матчів Євро-2020 з Україною.

Читайте також: В Федерації все перевірили, перш ніж я вийшов грати за збірну України – Мораес

Мораес перейшов в донецький «Металург» в 2011 році, потім провів сезон в софійському ЦСКА. З липня 2012 по лютий 2017 року він виступав в Україні за «Металург» і «Динамо», після чого відправився в короткострокову оренду в китайський «Тяньцзінь Цюаньцзянь». З літа 2017-го Жуніор знову грає в Україні.

В даному випадку все залежить від того, як ФІФА трактує положення «безперервно», з огляду на чотиримісячне відрядження Мораеса в оренду в «Тяньцзінь Цюаньцзянь».

Бразилець отримав українське громадянство 18 березня, його викликали в збірну 19-го, 22 березня він вийшов на заміну в матчі проти Португалії (0:0), а 25 березня вперше зіграв в основі національної збірної - проти Люксембургу (2:1).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-