В Федерації все перевірили, перш ніж я вийшов грати за збірну України – Мораес

В Федерації все перевірили, перш ніж я вийшов грати за збірну України – Мораес

Укрінформ
В ФФУ впевнені, що нічого не порушували під час натуралізації Мораеса.

Форвард «Шахтаря» і збірної України Жуніор Мораес прокоментував ситуацію з можливим порушенням ФФУ статуту ФІФА по натуралізації футболістів. Про це повідомляє видання «Сегодня».

«Я думаю, все нормально. В Федерації все перевірили, перш ніж я вийшов грати за збірну України», - сказав Мораес.

Раніше генсек ФФУ Юрій Запісоцький заявив, що немає сумнівів, що громадянство Мораес отримав не порушуючи вимог ФІФА.

Нагадаємо, португальське видання Mais Futebol сумнівається, що нападник Жуніор Мораес мав право виступати за збірну України. Можливо, в його випадку порушили Статтю 7 статуту ФІФА «Отримання нового громадянства». Федерації футболу Португалії та Люксембургу вже надіслали в УЄФА офіційне звернення з проханням переглянути результати відбіркових матчів Євро-2020 з Україною.

Читайте також: Справа Мораеса: Люксембург та Португалія хочуть переглянути результати матчів проти України

Мораес перейшов в донецький «Металург» в 2011 році, потім провів сезон в софійському ЦСКА. З липня 2012 по лютий 2017 року він виступав в Україні за «Металург» і «Динамо», після чого відправився в короткострокову оренду в китайський «Тяньцзінь Цюаньцзянь». З літа 2017-го Жуніор знову грає в Україні.

В даному випадку все залежить від того, як ФІФА трактує положення «безперервно», з огляду на чотиримісячне відрядження Мораеса в оренду в «Тяньцзінь Цюаньцзянь».

Бразилець отримав українське громадянство 18 березня, його викликали в збірну 19-го, 22 березня він вийшов на заміну в матчі проти Португалії (0:0), а 25 березня вперше зіграв в основі національної збірної - проти Люксембургу (2:1).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-