Вони зупинили Роналду

Вони зупинили Роналду

Аналітика
Укрінформ
Команда Андрія Шевченка втримала нічию з чемпіонами Європи.

Збірна України  вдало розпочала відбірковий турнір Євро-2020, зігравши внічию 0:0 на полі головного фаворита нашої групи – Португалії. Основне враження після матчу з чинними чемпіонами Європи – наші футболісти продемонстрували якісний футбол.

Навіть у найскрутніші моменти поєдинку українці не збивались на хаотичний відбій, а намагалися контролювати м’яч і думали про атаку. У грі «синьо-жовтих» відчувалась гідність, організація та інтелект. За це особлива подяка тренерському штабу, який добре вивчив суперника і обрав оптимальний план на гру.

Читайте також: Португалія - Україна. Текстова трансляція

Проти Португалії та персонально Роналду Україна обрала низький захист (основні сили перебували майже на лінії карного майданчику) і це спрацювало. Господарі зав’язли в центрі поля, а на флангах їм не давали простору для швидких проходів. Так, португальці зробили багато прострілів і навісів, а також багато били по воротах Пятова (17 ударів – 8 в площину воріт), але все це контролювалось нашим захистом і голкіпером.

Наша збірна постійно нав’язувала Португалії контргру. Це були і спроби позиційного наступу і швидкі контратаки. Зважаючи на шалений пресинг господарів, у команди Шевченка виходило далеко не все. Однак, навіть за таких умов ми завдали 5 ударів (1 в площину воріт), а Мораес міг забивати переможний м’яч на 85-й хвилині, якби Рубен Діаш в останній момент не заблокував удар.

Відзначимо величезний обсяг роботи центральних хавбеків Степаненка, Зінченка і Малиновського та продуктивність нападника Яремчука. Більшого чекали від флангових півзахисників Марлоса і  Коноплянки. Першому не вистачало швидкості, а другий згубив кілька відмінних можливостей для загострення. Добре вийшли на заміну Циганков і Мораес. Останній взагалі міг стати героєм поєдинку, якби скористався гольовим моментом.

Читайте також: Андрій Шевченко: Я задоволений своєю командою на 80%

Після матчу Андрій Шевченко пообіцяв, що з Люксембургом склад дещо зміниться. Вочевидь, це стосуватиметься лінії атаки, адже до захисту на чолі з Пятовим претензій немає. Головні кандидати на заміну Марлос і Коноплянка. Не виключено, що проти Люксембургу Шевченко спробує одночасно випустити на поле Яремчука і Мораеса, відтягнувши останнього у півзахист.

Святослав Василик, Київ   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-