Євро-2020: стартуємо з оптимізмом

Євро-2020: стартуємо з оптимізмом

Аналітика
Укрінформ
Збірна України розпочинає відбірковий турнір Євро-2020 матчем проти Португалії.

Португалія – Україна. Відбірковий матч чемпіонату Європи-2020. Група В. 22 березня. 21:45. Лісабон. Стадіон «Да Луж». Головний арбітр: Клеман Тюрпен (Франція). Пряма трансляція на телеканалах «Україна» і «Футбол 1».

Вперше за багато років збірна України розпочинає відбіркову кампанію на позитивному тлі. Команда не лише впевнено виграла групу Ліги націй УЄФА, але й почала грати у футбол, який від неї вимагав тренерський штаб Андрія Шевченка. А саме – ефективне володіння м’ячем, схильність до комбінаційної гри та відхід від примітивних контратак до більш позиційного наступу. Перемоги над Чехією і Словаччиною, красивий футбол з Італією – все це додає ЗМІ та вболівальникам оптимізму перед стартом у досить складній групі відбору на Євро-2020.

Читайте також: Аналітики ставлять на Португалію в матчі з нашою збірною

Відбір ми розпочинаємо відразу з гостьового поєдинку проти фаворита групи – збірної Португалії. Команда Роналду не приховує, що збирається виграти групу, а це значить вона налаштована брати три очки в поєдинку з нами. За словами Шевченка, грати персонально проти Роналду – марна справа, тому його команда спробує за рахунок колективних дій «прибрати Кріштіану подалі від наших воріт». Як це виглядатиме? Вочевидь, українці спробують перекривати зони навколо Роналду і намагатимуться самі більше контролювати м’яч.

Найбільш проблемною лінією наразі є захист «синьо-жовтих». Усі наші оборонці мають якісь недоліки. Комусь не вистачає досвіду, а комусь ігрової практики і форми. Обираючи кращих, Шевченко зробить ставку на перевірених бійців. Тому Караваєв (справа) і Кривцов (в центрі) гратимуть точно. Другим центральним захисником має стати Бурда, а от зіграти зліва мають практично однакові шанси Миколенко і Матвієнко. Не експериментуватиме Шевченко і з воротарем, тому попри усі помилки цього сезону, гратиме Пятов, а не Лунін, як би цього не хотілось багатьом з нас.

Щодо півзахисту, то очевидним є тріо в центрі: Степаненко – Малиновський – Зінченко. Цілком орієнтованим на руйнування буде лише Степаненко, а от Зінченко, незважаючи на його гру в захисті у «Ман Сіті», в збірній може отримати роль атакувального хавбека.  На флангах півзахисту повинні зіграти Марлос (справа) і Циганков (зліва). Хоча не здивуємось, якщо зліва вийде досвідчений Коноплянка. Тут важливо аби функціонально вінгера «Шальке» вистачило хоча б на годину гри.

Читайте також: Мораес – ідеальне підсилення збірної

Нарешті, найбільша кадрова інтрига матчу в Лісабоні – Мораес чи Яремчук? В ідеалі Шевченко міг би дати кожному нападнику зіграти по тайму, але видається, що не для того давали українське громадянство бразильському форварду, аби проти Португалії він сидів на лаві запасних. Тому саме Мораес повинен вийти з перших хвилин і довести свою потрібність «синьо-жовтим».

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-