Гімнасти з 20 країн приїдуть до Києва на традиційний турнір Стелли Захарової

Гімнасти з 20 країн приїдуть до Києва на традиційний турнір Стелли Захарової

Укрінформ
30-31 березня у київському Палаці спорту відбудеться традиційний, 17-й міжнародний турнір зі спортивної гімнастики Ukraine International Cup-2019, організатором якого традиційно є олімпійська чемпіонка Стелла Захарова. 

Нинішнього року на ці престижні змагання, які включені до календарного плану Міжнародної федерації гімнастики (FIG), до української столиці завітають представники 20-ти країн планети, розповіла під час сьогоднішньої прес-конференції в Укрінформі Стелла Захарова, повідомляє кореспондент агентства.

Прес-конференція щодо Міжнародного турніру із спортивної гімнастики Ukraine International Cup / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

"У цей нелегкий час нам вдалося залучити до виступів на українському помості кращих гімнастів з усіх континентів. Турнір, який проходить за підтримки Мінмолодьспорту та Київської міськдержадміністрації, продовжує традиції української школи гімнастики. Наша команда оргганізаторів намагається виконувати свою роботу максимально добре. Зокрема й для того, аби показати високий рівень проведення спортивних заходів в Україні. Цього разу до Київа приїдуть близько 140 спортсменів з таких гімнастичних держав, як Австралія, Ізраїль, Польща, Франція, Туреччина, Грузія, Хорватія, Данія, Фінляндія та інших. Змагання проходитимцть на рівні ніціональніх збірних, а також юніорів, Усього будуть розіграні по 24 комплекти медалей", - зазначила Захарова.

Крім того, вона зазначила, що київські старти стануть генеральною репетицією для гімнастів перед важливими міжнародними стартами.

"Для гімнастів усіх країн турнір Ukraine International Cup-2019 є дуже корисним. Він стане для зірок гімнастики своєрідною генеральною репетицією напередодні важливих мыжнародних стартів. Національні команди перевірять себе на київському помості перед квітневим чемпіонатом Європи зі спортивної гімнастики у польському місті Щецин, юніори - перед світовою першостю в Угорщині", - підкреслила олімпійська чемпіонка.

Головний тренер жіночої збірної України зі спортивної гімнастики Андрій Береговий зазначив, що наша команда буде представлена на київському турнірі Стелли Захарової основним складом.

"За українську збірну у Києві виступатимуть перші номери, які потім захищатимуть честь країни на чемпіонатах у Польщі та Угорщині", - зазначив наставник.

Читайте також: Український гімнаст Пахнюк виборов “бронзу” на етапі Кубка світу в Штутгарті

Додамо, що в разні роки у змаганнях Кубка Стелли Захарової (Ukraine International Cup) брали участь чимало призерів Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи. Кубок став поштовхом успішної кар'єри, зокрема, для Валерія Гончарова, Анни Павлової, Аліни Козіч, Мірабелли Ахуну, Романа Зозулі та інших. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-