Не той клас, не той рівень

Не той клас, не той рівень

Аналітика
Укрінформ
«Динамо» програло «Челсі» 0:3 і майже втратило шанси пробитись у чвертьфінал Ліги Європи.

Після поразки в першому матчі 1/8 фіналу Ліги Європи від «Челсі» 0:3 єврокубковий сезон для українських команд і, зокрема, для «Динамо» вважатимемо завершеним. Шансів відігратися у команди Олександра Хацкевича дуже мало. Потрібно або якесь футбольне диво, або стихійне лихо. Головний висновок, який необхідно зробити після цієї поразки – «Динамо» суттєво поступається в класі провідним клубам Європи. Найгірше, що усі ми побачили, це відсутність прогресу у цієї команди Хацкевича. За два роки молоді динамівці так і не наблизились до рівня європейський топ-клубів.

Читайте також: Хацкевич: Можливо, третій гол був зайвим

Щодо конкретної поразки від «Челсі», то кияни провалили перший тайм. Пресинг та швидкість прийняття рішень господарів змусив динамівців мати в стартові хвилини жалюгідний вигляд. Про що можна говорити, коли перший пас на чужій половині поля гості віддали на 15-й хвилині. Ніхто з гравців центральної зони (Сидорчук, Шепелєв, Шапаренко) не зумів ні м’яча потримати, ні спробувати пошукати партнерів передачами. Єдиний нападник «Динамо» Русин запам’ятався лише невиправданими падіннями. Лише за рахунку 1:0 «Челсі» дозволив киянам видихнути і почати рухатися вперед хоча б флангами.

Після перерви «Динамо» вже спробувало зіграти на рівних. Моментами це виходило, але лише тому, що «Челсі» це дозволив. Господарі навіть зменшивши оберти, забили два ефектні м’ячі за рахунок високої майстерності своїх виконавців Вілліана і Хадсона-Одої. У «Динамо» також варто відзначити кілька позитивних моментів. Наприклад, активний високий контрпресинг, комбінаційні ідеї Шепелєва та Шапаренка, підключення до контратак флангового захисника Кендзьори, непоганий вихід на заміну Сідклея. Можливо, єдине, що залишило оптимістичний присмак від цієї поразки – це відмова «Динамо» від глухого захисту і гри на відбій. «Автобус» ніхто не ставив, а це вже ознака того, що атаки в планах команди були.

Читайте також: Було важко грати проти Вілліана і Жиру – захисник «Динамо» Кендзьора

Будьмо відвертими, матч в Києві перетворюється якщо не на формальність, то всього лиш на битву за престиж. Про прохід у чвертьфінал говорити не варто, зате варто спробувати реабілітуватися перед заповненим НСК «Олімпійським». Гра на «Стемфорд Брідж» стала точкою падіння, а гра у Києві повинна стати новим відліком для «Динамо».

Святослав Василик, Київ  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-