В «Динамо» ніхто не вірить?

В «Динамо» ніхто не вірить?

Інфографіка
Укрінформ
Букмекери дають 78% на прохід «Челсі» в чвертьфінал Ліги Європи.

Паралельно з головним клубним турніром Європи - Лігою чемпіонів - підходить до фінальної стадії і Ліга Європи. У цьому турнірі також зібралося чимало іменитих команд і складно сказати, кому в підсумку дістанеться трофей. Більш того, ніхто не застрахований від сенсацій, тому хтось із грандів цілком може зупинитися в 1/8 фіналу. Перші матчі цього раунду відбудуться 7 березня, а матчі-відповіді - 14 березня.

Читайте також: Захисник "Челсі" Давід Луїс: Напружений графік не стане для нас проблемою

Головні претенденти

Кращі шанси на місце в чвертьфіналі у лондонського «Арсеналу» - 80%. Ворота «канонірів» захищає легендарний голкіпер Петр Чех, який вже заявив, що завершить кар'єру після закінчення сезону. Він відмінно знає найближчого єврокубкового суперника лондонців, адже Чех свого часу встиг пограти за «Ренн».

«Челсі» і «Динамо» (Київ) зустрічалися в Лізі чемпіонів-2015/16, коли "аристократи" виграли вдома 2:1 і зіграли 0:0 в Києві. Зараз аналітики Parimatch дають «Челсі» 78% на те, що вони виявляться сильнішими за сумою двох матчів. Гра напевно буде особливо цікавою для тренера збірної України Андрія Шевченка. Свого часу він грав за обидві команди, а тепер зможе подивитися, як себе покажуть «збірники» в матчі проти такого сильного суперника.

У разі «Севільї» та «Славії» прогнози аналітиків на боці перших - триразових переможців Ліги Європи - 76% на перемогу в двоматчевому протистоянні. До речі, команди билися на груповому етапі Ліги чемпіонів-2007/08, і тоді іспанці виграли 4:2 вдома і 3:0 в гостях.

Читайте також: Саррі: "Динамо" - хороша, молода команда зі швидкими вінгерами

Неоднозначні очікування

«Зеніт» з «Вільярреалом» теж грали раніше - в Кубку УЄФА-2007/08. Після домашньої перемоги 1:0 пітерці поступилися на виїзді з рахунком 1:2 і пройшли далі за правилом виїзного гола. Нагадаємо, що «Зеніт» в результаті і виграв турнір. Зараз же у команди з Пітера 45% на те, що вона здобуде путівку до чвертьфіналу.

«Динамо» (Загреб) і «Бенфіка» перетиналися на груповому етапі Кубка УЄФА-2004/05, тоді формат турніру був специфічним і команди провели лише один матч. Португальці виграли вдома 2:0. Аналітики оцінюють шанси «Бенфіки» на вихід в чвертьфінал 71%.

По-своєму цікава пара «Айнтрахт» - «Інтер», адже це два колишніх переможця турніру. Німці перемогли в 1980 році, а італійці в 90-х роках минулого століття виграли трофей тричі за вісім років. Зараз шанси «Інтера» на прохід далі - 65%.

Що стосується останніх двох пара «Наполі» - «Зальцбург» і «Валенсія» - «Краснодар», то ці команди раніше ніколи в єврокубках не зустрічалися. Хіба що форвард «Валенсії» Черишев - гравець збірної Росії, але за російські клуби він ніколи не виступав. Parimatch оцінює шанси «Валенсії» на вихід в чвертьфінал в 71%, а «Наполі» - 68%. Втім, не варто забувати, що в минулому році «Зальцбург» дійшов до півфіналу Ліги Європи, тоді як «Наполі» поступився в 1/16 фіналу «Лейпцигу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-