Наш шанс – естафети

Наш шанс – естафети

Аналітика
Укрінформ
На чемпіонаті світу з біатлону в Естерсунді чекаємо медалей в командних гонках.

З 7 березня  Естерсунд (Швеція) прийматиме чемпіонат світу з біатлону .На глядачів очікують безліч гонок: змішана естафета, спринт, гонка переслідування, індивідуальна гонка, одиночна змішана естафета, класична естафета в жінок та чоловіків, мас-старт. Що очікувати від головних біатлонних  стартів року та чи є медальні шанси у збірної України, яка проводить невдалий сезон?

Читайте також: Став відомий склад жіночої збірної України на ЧС з біатлону

Ставка Прокуніна на досвідчених біатлоністок

Незважаючи на те, що Олена Підгрушна достроково завершила сезон, це не завадило головному тренеру жіночої збірної України Андрію Прокуніну відразу по завершенню чемпіонату Європи в білоруських Раубічах визначився зі спортсменками, які виступатимуть на чемпіонаті світу в Естерсунді. На думку Прокуніна, чемпіонат світу повинні закривати ті, що зараз є в обоймі: вони досвідчені і вміють боротися. Тому жіноча збірна везе в Швецію перевірених бійців: Валю та Віту Семеренко, Анастасію Меркушину, Юлію Джиму та Юлію Журавок.

Читайте також: Біатлон: Віталій Труш поїде на чемпіонат світу в Естерсунді

Шанс для молоді

На відміну від Андрія Прокуніна, старший тренер чоловічої збірної Юрай Санітра зробив ставку як на досвідчених спортсменів, так і надав шанс молоді спробувати себе. Отож, чоловіча заявка виглядає так: Дмитро Підручний, Артем Прима, Сергій Семенов, Артем Тищенко, Руслан Ткаленко та Віталій Труш. Останнього викликали лише за два дні до початку ЧС.

Дмитро Підручний
Дмитро Підручний

У жіночому біатлоні сьогодні немає лідера

Цей чемпіонат світу для жінок можна з впевненістю назвати непередбачуваним. Одноосібного лідера у жінок немає. Хоча загальний залік очолює італійка Ліза Віттоци – це не гарантує їй домінування в Естерсунді. Адже, її співвітчизниця Доротея Вірер, фінка Кайса Мякяряйнен, словачки Пауліна Фіалкова  та Анастасія Кузьміна спробують нав'язати справжню боротьбу за місце на п'єдесталі.

Читайте також: Норвежець Бьо позбавлений очок, зароблених у перс'юті на етапі Кубка світу з біатлону в США

Домінування Йоганнеса Бьо

А от серед чоловіків інтрига майже померла. Норвежець Йоганнес Бьо вже фактично виграв цьогорічний Кубок світу і саме він беззаперечний фаворит ЧС. За його плечима ідеально проведений сезон. Він лідер не лише загального заліку, а й усіх дисциплін. Залишається лише одне питання: чи здатен француз Мартен Фуркад нав’язати боротьбу Йоганнесу в окремих гонках в Естерсунді та реабілітуватися, таким чином, перед вболівальниками за невдалий рік?

Йоганнес Бьо
Йоганнес Бьо

На що сподіватися українським вболівальникам

Чи варто українським вболівальника сподіватися на медалі? Якщо бути реалістами та зважати на не надто вдалий сезон - в індивідуальних дисциплінах чекати нагород не варто. У чоловіків великим успіхом вважатимемо потрапляння когось (швидше за все, Підручного чи Прими) у топ-10.

Тренерський штаб жіночої команди каже, що сестри Семеренко і Меркушина до ЧС готові добре, але мовчать про їх медальні шанси. Справжня форма Юлії Джими, яка готувалась окремо від збірної, наразі загадка для усіх. Прокунін розраховує на неї, однак все залежатиме від її першої гонки в Естерсунді. Якщо Юля летітиме по трасі – значить варто помріяти і про медалі.   

Юлія Джима
Юлія Джима

Якщо ж говорити про реальні очікування, то однозначно потрібно зробити акцент на командних гонках. Одиночна, змішана та класичні естафети – це наш шанс на успіх. Тому побажаємо тренерам – мудрих рішень, а спортсменам -  швидкої лижні та закритих мішеней.

Анна Шуба, Київ

Фото: biathlon.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-