Стрімкий злет Ястремської

Стрімкий злет Ястремської

Укрінформ
Агресивний стиль гри, великі амбіції та позитив поза кортом – складові успіху нового лідера українського тенісу.

Вигравши два турніри WTA в 18 років Даяна Ястремська змусила говорити про себе весь світ. Все, що ми маємо знати про нову зірку українського тенісу далі.

Перший професіональний вибір Ястремської

Даяні ще не було п’яти років, коли вона вперше взяла до рук ракетку. З першого тренування поруч з нею був її тато – Олександр Ястремський, якого вона вважає головним своїм наставником.   В шість років дівчині   довелося зробити свій перший професіональний вибір між танцями та тенісом. Як зізнається Даяна, тоді вона вперше  зрозуміла, що в тенісі дорослішають надто  швидко. Обравши  спорт, вона поставила собі амбітну мету – стати легендою.

Читайте також: Даяна Ястремська претендує на звання "Прорив місяця" в січні від WTA

Гра на дитячому рівні

Граючи на дитячому рівні, Даяна вирізнялася від інших своєю вправністю, сконцентрованістю та атакуючим стилем гри. В сім років вона вперше грала на дитячому турнірі, змагаючись із суперниками, які  були на декілька років старшими за неї. Хоча тоді вона виграти не змогла, проте за словами Даяни, це допомогло їй навчитися не зациклюватися на результаті.

Перші кроки на дорослому рівні

Кар’єра Даяни розвивалася дуже стрімко. Вже в 15 років вона спробувала свої сили на дорослому рівні. Здолавши іменитих суперниць дівчина виграла свій перший титул ITF (на даний момент має вже  3 таких титули).  

Читайте також: Ястремська: 2019 року я поставила собі за мету увійти до ТОП-20 тенісного рейтингу

Турнір WTA: від поразки до перемоги

В 2016 році Ястремська відкрила для себе турнір WTA серед дорослих.  Дебют видався невдалим. Вже  в першому поєдику проти японки Нао Хібіно Даяна поступилася, хоча виграла перший сет і у другому вела 3:1. Та Ястремська не з тих тенісисток, які звикли опускати руки. Завдяки підтримці батьків, які є для Даяни психологічною підтримкою, вона зуміла тріумфально повернутися і виграти в кінці 2018 році турнір WTA в Гонконзі. Таким чином Ястремська стала наймолодшою володаркою кубка WTA серед українок.

Похвала від Серени Вільямс

В цьому році тенісистка не стала пригальмовувати.  На Australian Open-2019 вона змогла дійти до третього кола, а зупинив її ніхто не будь-хто, а легенда жіночого тенісу – Серена Вільямс. Ястремська програла без шансів. Та все ж своїм бажанням змогла заслужити похвалу від Серени: «Ти відмінно зіграла. Дуже добре! Ти ще така молода! Не плач. Ти великий молодець».

Другий титул WTA

Напевне слова легенди були почуті і допомогли Даяні  зібратися перед турніром WTA в Хуахіні.  Цей турнір для Ястремської був неоднозначним. З одного боку, за  чотири матчі Даяна зробила нереальну кількість віннерів – 117 (в чотири рази більше ніж суперниці), з іншого, 134 невимушені помилки.  Цим можна пояснити, що фінальна гра проти Айли Томлянович була складною та спочатку йшла не за сценарієм українки. Вона виграла перший сет 6:2, але другий подарувала суперниці 2:6.  А в третьому сеті взагалі відбувалося щось неймовірне. Програючи 2:5, Ястремська фантастичними зусиллями змогла зрівняти рахунок  і довести справу до тай-брейку. А в вирішальному геймі переграла суперницю 7:3. Після перемоги українка довго не могла знайти слів, щоб описати свій стан.

Читайте також: Ястремська виграла тенісний турнір WTA у Таїланді

34-а ракетка світу

Важко повірити в те, що Ястремська змогла за чотири місяці увірватися з 110 місця  в топ-35 світового рейтингу. Перш за все, вона заслужила на це своєю віддачею на корті. Звичайно не всі показники цієї дівчини на найвищому рівні та й помилок іноді надто багато, але варто все ж не забувати, що їй лише 18 років. І на свій вік вона досягла вже багато. А найголовніше в неї є потенціал та жага до великих перемог.

За межами корту

За межами тенісного корту Даяна привітна та комунікабельна людина. Попри те, що не уявляє свого життя без тенісу, все ж зізнається, що іноді хоче побути звичайною людиною, якій не потрібно дотримуватися ніякого режиму. А ще Даяна вважає, що потрібно жити так, щоб дарувати людям любов і заряджати їх позитивом.

Анна Шуба, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-