Навіщо «Шахтарю» Соломон?

Навіщо «Шахтарю» Соломон?

Аналітика
Укрінформ
Команда Фонсеки вирішила шукати підсилення не лише в Бразилії.

Нещодавно «Шахтар» підписав п’ятирічний контракт з юним ізраїльським півзахисником Манором Соломоном. В Ізраїлі його вже нарекли  «футбольним царем». Головний тренер «Шахтаря» Паулу Фонсека неодноразово заявляв, що в зимове міжсезоння клуб зацікавлений в придбанні лівого вінгера. Тому підписання Соломона було цілком логічним.

Читайте також: Соломон офіційно став гравцем донецького "Шахтаря"

Гравець з топ-50 європейських талантів

Колишній 19-річний гравець клубу «Маккабі» (Петах-Тіква) Манор Соломон, не дивлячись на свій юний вік, має чимало футбольних чеснот. На дорослому рівні він зіграв вже 73 матчі, забив 8 м’ячів та віддав 6 гольових передач. За свої нестандартні дії на полі в 2018 році Соломон увійшов до топ-50 талантів європейського футболу за версією УЄФА.

Читайте також: «Шахтар» підписує гравця збірної Ізраїлю Соломона – ЗМІ

Бразильська техніка новачка

Головним козирем вінгера є швидкісний дриблінг. Завдяки своєму  низькому зросту (165 см), він сфокусовує роботу на обіграшах (в середньому 9 обіграшів за матч). Має гарний баланс та бразильську техніку, через що змушує суперників довго залишатися без м’яча. Хоча лівий фланг є більш звичним для гравця та за потреби Соломон може ефективно зміщуватися на правий. Також можна відзначити його передачі. Майже всі його паси доходять до адресата (85.5% точних передач за цей сезон).

Над чим потрібно працювати

Та є такі компоненти, у яких новачку потрібно  додати. Скажімо, результативне завершення атаки (8 голів в 73 матчах - це той показник над який потрібно працювати) та підтягнути роботу на оборону, про яку Манор часто просто забуває. Коментуючи ці недоліки у своїй роботі гравець наголошує на тому, що в 19 років він і не повинен сповна реалізовувати свій потенціал. Йому є куди прогресувати і рости.

Читайте також: Паулу Фонсека підтвердив, що «Шахтар» підписав контракт з Маркосом Антоніо

На що очікувати?

Соломон вважає, що перехід до «Шахтаря» -  великий крок у його кар’єрі, оскільки він зможе розвиватися та вдосконалюватися. Чи заграє ізраїльський талант в «Шахтарі» сказати складно, хоча його стиль відповідає нинішнім стандартам гри «гірників». Багато фахівців вже бачать Соломона в стартовому складі поряд з Тайсоном, Марлосом та Мораєсом.

Проте чекати чогось феєричного в найближчий час від Соломона не варто. Наразі керівництву «Шахтаря» та вболівальникам потрібно набратися терпіння. Мотивація, робота та якісне футбольне виховання дозволять в перспективі отримати нового Вілліана чи Мхітаряна. Головним же завданням для Соломона зараз є адаптація в країні, чемпіонаті, а найголовніше в колективі.

Анна Шуба, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-