У МВС нагородили кращих спортсменів-динамівців та призерів Ігор нескорених-2018

У МВС нагородили кращих спортсменів-динамівців та призерів Ігор нескорених-2018

Укрінформ
У Міністерстві внутрішніх справ України у суботу, 22 грудня, відзначили кращих спортсменів фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" та призерів Ігор нескорених (Invictus Games 2018), які проходили у Сіднеї (Австралія).

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, звертаючись до лауреатів спортивного року, наголосив, що кожна перемога українських атлетів є гордістю для всього народу, передає кореспондент Укрінформу.

"За рік, що минає, спортсмени товариства "Динамо" на чемпіонатах світу завоювали 129 нагород. На внутрішніх змаганнях - майже чотири тисячі. І, звісно, - блискучий виступ нашої збірної Invictus Games, де участь кожного спортсмена стала великою перемогою", - зазначив Глава МВС.
Він нагадав, що під час Ігор нескорених у Сіднеї українська збірна здобула 20 медалей: 7 золотих, 10 срібних, 3 бронзових.
"Люди побувала на фронті, отримала каліцтво, повернулася на мирну територію і їм дуже важко знайти своє місце в суспільстві. А змагання Invictus Games дають можливість бути в центрі уваги всього світу, бути серед людей з такими ж життєвими обставинами, як у них. Це тріумф духу сильнішого за тіло!", - додав Арсен Аваков.
Міністр вручив призерам української збірної Invictus Games 2018 відзнаку МВС "Вогнепальна зброя" та цінні подарунки - годинники. Всі інші також отримали відзнаки МВС та ФСТ "Динамо".

Зокрема, нагороди отримали капітан команди "Нескорених" у 2018 році Сергій Ільницький, призери Invictus Games Віктор Шинкарук, Денис Фіщук, Богдан Оксентюк, Олександр Гавриленко, Сергій Шимчак, Володимир Король, Олександр Чалапчій, Василь Омельченко, Олександр Зозуляк, Євген Олексенко.
А також, 18-річна чемпіонка Європи та світу з дзюдо Дар’я Білодід, бронзовий призер чемпіонату світу-2018 дзюдоїст Георгій Зантарая, чемпіонка світу з кульової стрільби Олена Костевич, чемпіонка світу з вільної боротьби Алла Черкасова та призер чемпіонату світу з вільної боротьби Юлія Ткач-Остапчук, чемпіон юнацьких Олімпійських ігор з академічного веслування Іван Тищенко та інші.

Читайте також: У Києві вшанували лауреатів "Спортивного сузір'я України" 2018 року

Голова Національної поліції Сергій Князєв у свою чергу підкреслив, що українські спортсмени мають великі здобутки завдяки своїй наполегливості.
"Коли на роботі ми виконуємо важливі справи - їх не видно, бо це наш обов’язок. Те, що ви робите - бачить весь світ. Ви всі молодці", - зазначив він.

Голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал наголосив, що спортсмени - це приклад незламної волі народу.
"Ви для нас приклад незламної волі, яка є у українського народу. Головне - щоб не було прикордонних ситуацій, а щастя та успіх не мали кордонів", - зазначив голова ДПСУ.

Командувач Національної гвардії Юрій Аллеров також привітав спортсменів.
"Динамівці - приклад єдності молодих дівчат та хлопців. У нас є великі здобутки, які ми ще покажемо. По вам узнають про Україну. Ви представляєте її на майданчиках всього світу", - наголосив він.

Перший заступник голови Центральної ради ФСТ "Динамо" Віктор Корж підкреслив, що Україна "завдяки зусиллям наших спортсменів, входить до 20 найкращих світових збірних за олімпійськими результатами".

Зазначимо, що у 2019-му уславленому фізкультурно-спортивному товариству "Динамо" виповниться 95 років.

На фото: Арсен Аваков, Дар'я Білодід, Віктор Корж (mvs.gov.ua).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-