Баранка:

Баранка: "Олімпік" не довіряє суду в Лозанні, й така позиція дуже дивує

Укрінформ
Голова Комітету етики та чесної гри ФФУ Франческо Баранка розповів про обставини справи донецького "Олімпіка" щодо дискваліфікації молодіжних команд клубу.

Франческо Баранка в коментарі "Футбол 1/2", зокрема, зазначив, що обговорення питання дискваліфікації йому нагадало циркову виставу, а "Олімпік" ще й заявив. що не довіряє суду в Лозанні (CAS).

"Мені нагадало це якусь виставу в цирку, в якій взяли участь солідні джентльмени. Коли їхній, так би мовити, експерт провів лікнеп по ставкам, у мене не було ніяких заперечень, адже пан Алексеєнко відмінний гравець на букмекерському ринку. Також представники "Олімпіка" розповіли, що отримали відповідь від профспілки футболістів Італії і, мовляв, люди з нашої експертної групи не оцінювали футболістів. Це не правда.

Я спілкувався з профспілкою. "Олімпіку" чітко дали зрозуміти, що експерти не приймали рішення щодо винуватості гравців, а просто аналізували їхні дії. Минулого тижня ми вели розмову про це у ФІФА, за процедурою доказової бази. Приклад дискваліфікації албанського "Шкендербеу" не вражає, їх представники апелювали, ніби це справа європейська і не стосується України. На мої питання, чому б відразу не звернутися до Лозаннському суду, донецький клуб відповів, що не довіряє його рішенням. Тоді я вже не знаю, мене дуже дивує така позиція", - сказав Баранка.

Як повідомляв Укрінформ, донецький футбольний клуб "Олімпік" може позбутися атестату УПЛ через відсторонення своїх команд U-21 і U-19. КДК ФФУ зняв дані команди зі змагань на старті сезону-2018/19 через підозри їх участі в договірних матчах, після чого клуб подав апеляцію, яка була розглянута 8 листопада. За її підсумками було не лише залишено в силі попереднє рішення, а й додатково довічну дискваліфікацію отримали шість футболістів із системи "Олімпіка", які брали участь в цих матчах.

Читайте також: "Олімпік" подасть повторну апеляцію на дискваліфікацію команд U-19 і U-21

Днями повідомлялося, що донецький футбольний клуб "Олімпік" має намір звернутися до апеляційного комітету ФФУ з проханням повторно розглянути справу про дискваліфікацію команд U-19 і U-21 за договірні матчі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-