Бринзак: Тищенко став приємним відкриттям на 1-му етапі Кубка світу з біатлону

Бринзак: Тищенко став приємним відкриттям на 1-му етапі Кубка світу з біатлону

Укрінформ
Перший етап Кубка світу в Поклюці подарував масу емоцій уболівальникам і два подіуми українській команді.

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак в інтерв’ю biathlon.com.ua прокоментував виступ українських біатлоністок у Поклюці, а також розповів про основних суперників у боротьбі за квоту.

"Перший етап ще мало про що говорить: для багатьох спортсменів це – лише перші старти в сезоні, хтось ще не розганявся, хтось вперше вийшов на трасу після хвороби... Звичайно, найприємніші враження залишила одиночна змішана естафета. І Настя Меркушина, і Артем Тищенко здорово боролися. Якраз Артем, напевно, і став найбільш приємним відкриттям. Особливо, коли в перерві між його двома етапами йому поправили мастило на лижах, і він ще активніше боровся на трасі. Думаю, Артем на правильному шляху відновлення кондицій і повернення того Тищенка, якого ми знали до аварії.

Читайте також: Прокунін привітав усіх із перемогою української біатлоністки Джими в Поклюці

Якщо говорити про жінок, то поки дивують росіянки. Не знаю, наскільки довго це триватиме, але поки нова команда виступає купчасто і стабільно. Традиційно сильні француженки і італійки. У норвежок не було Екхофф, а з її поверненням це буде інша команда. Ну і головний фаворит - Німеччина: повернеться Лаура Дальмаєр, відновлюється після травми Хаммершмідт... Хороших, рівних команд зараз дуже багато. Боротьба за п'ятірку обіцяє бути досить гострою.

Для нас головна мета - відновлення квоти. Тому що на наступний сезон, особливо в жіночій команді, потрібен максимальний склад. Сподіваємося, що повноцінно увіллється в основний склад Блашко, ще проявлять себе і будуть готові до виступу на Кубку світу ряд інших молодих спортсменок. І якщо в нинішньому сезоні десь не вийде з подіумами на Кубку світу, трагедії ніякої не буде. Ми підводимо команду до головних стартів сезону - чемпіонатів Європи та світу і паралельно відновлюємо свої позиції в національному заліку", - сказав Бринзак.

Читайте також: Прокунін: За цей етап команді тверда четвірка

Як повідомляв Укрінформ, олімпійська чемпіонка українка Юлія Джима з чистою стрільбою на чотирьох вогневих рубежах виграла 15-кілометрову індивідуальну гонку на першому етапі Кубка світу з біатлону у Поклюці (Словенія). Також України виграла бронзу у змішаній одиночній естафеті на етапі Кубка світу з біатлону, в якій взяли участь Анастасія Меркушина та Артем Тищенко.

Другий етап Кубка світу з біатлону пройде 13-16 грудня у Гогфільцені (Австрія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-