IAAF продовжила дискваліфікацію Всеросійської федерації легкої атлетики

IAAF продовжила дискваліфікацію Всеросійської федерації легкої атлетики

Укрінформ
Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) продовжила дискваліфікацію Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА), запроваджену 2015 року через допінгові порушення.

Про це повідомляється на сайті організації.

IAAF вирішила не відновлювати ВФЛА у правах до повного виконання двох умов: надати підрозділу IAAF, що займається боротьбою з допінгом, допуск до всіх документальних даних і зразків російських легкоатлетів; відшкодування всіх юридичних витрат з допінгових справ російських легкоатлетів.

Дане рішення означає, що російські легкоатлети не зможуть виступити під прапором РФ, зокрема, на чемпіонаті Європи з легкої атлетики у приміщенні, який проходитиме в березні 2019 року у Глазго.

Раніше через дискваліфікацію ВФЛА у листопаді 2015 року російські легкоатлети втратили можливість виступати у міжнародних турнірах під прапором РФ. Тоді Всесвітнє антидопінгове агентство звинуватило спортсменів у вживанні допінгу, а тренерів - у спробі підмінити результати допінг-тестів. Більшість російських легкоатлетів не була допущена до Олімпіади 2016 року в Ріо-де-Жанейро.

Читайте також: IAAF закликає не відновлювати акредитацію антидопінгового агентства РФ

У липні цього року IAAF відмовилася поновити членство ВФЛА, вважаючи, що Росія не виконує необхідні для цього умови. Тоді країні пригрозили виключенням з організації за відсутність прогресу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-