Допінговий скандал: експертів WADA пустили в московську лабораторію

Допінговий скандал: експертів WADA пустили в московську лабораторію

Укрінформ
Експерти Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) отримали допуск у московську антидопінгову лабораторію.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на міністра спорту Росії Павла Колобкова.

"Сьогодні в рамках наших домовленостей з WADA відбулася перша зустріч технічної групи експертів для обговорення методики і механізмів з передачі даних. До неї увійшли незалежні фахівці як від WADA, так і від Росії. По троє осіб з кожної сторони", - сказав Колобков.

За його словами, "експерти представили своє бачення дій з майбутньої роботи, обговорили алгоритм і технічні аспекти, відповідно до зобов'язань їм був також наданий допуск у лабораторію".

За словами Колобкова, всі процедури проходять при узгодженні зі Слідчим комітетом Росії. Мінспорт Росії нібито готовий сприяти в організації даної роботи, забезпеченні всім необхідним для проведення повного аналізу проб. "Говорити про терміни і обсяги майбутньої роботи на даному етапі поки що рано. Найближчим часом усі сторони вироблять спільну позицію, про що буде зроблено відповідну заяву", - сказав міністр.

WADA повинна звірити документи з копіями, що є у них, у пошуках підміни допінг-тестів, а також проаналізує проби спортсменів. Доступ до цих даних був однією з вимог для відновлення у правах Російського антидопінгового агентства.

У WADA інформацію поки що не прокоментували.

Читайте також: Рішення Мосміськсуду щодо бобслеїста Зубкова є абсурдним - Жданов

Згідно з незалежною доповіддю WADA, під час Олімпіади в Сочі у Росії діяла система з державної підтримки допінгу. Російське антидопінгове агентство "РУСАДА" було позбавлене акредитації при Всесвітньому антидопінговому агентстві з листопада 2015 року. Таке рішення було ухвалено за підсумками роботи комісії, яка розслідувала справи про вживання допінгу у російському спорті.

У грудні 2017 року Міжнародний олімпійський комітет усунув збірну Росії від участі у зимовій Олімпіаді-2018 у Південній Кореї. Російським спортсменам, які довели, що не застосовували допінг, дозволили змагатися під нейтральним прапором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-