Футбол:

Футбол: "Олімпік" без команд U-21 і U-19 не зможе грати в УПЛ

Укрінформ
Донецький футбольний клуб "Олімпік" може позбутися атестату УПЛ через відсторонення своїх команд U-21 і U-19.

Це підтвердив фахівець зі спортивного права Ілля Скоропашкін в коментарі Sport Arena. 

"Наскільки відомо, розглядом питання щодо команд U-21 і U-19 "Олімпік" зараз займається Апеляційний комітет ФФУ, куди клуб подав скаргу на рішення КДК ФФУ, який, в свою чергу, зняв дані команди зі змагань на старті сезону-2018/19 через підозри їх участі в договірних матчах.

Якщо АК ФФУ залишить в силі рішення КДК, думаю, негативні наслідки також настануть і для основної команди. Наявність молодіжних команд і їх участь у відповідних змаганнях є обов'язковою умовою для отримання клубом атестата УПЛ (ст. 19 Регламенту атестації клубів УПЛ). Втрата цього критерію, як і будь-якого іншого з обов'язкових, може мати наслідок у вигляді відкликання атестату УПЛ (п. «Б» ч. 5 ст. 15). Процедура відкликання атестату УПЛ застосовувалася ФФУ по відношенню до "Дніпра" 2013 року. Правда, комітет з атестації сам же і закрив цю процедуру через кілька днів після її відкриття", - зазначив Скоропашкін.

Читайте також: Голова Комітету з етики та чесної гри ФФУ зробив офіційну заяву

Як повідомляв Укрінформ, раніше голова Комітету з етики та чесної гри Федерації футболу України Франческо Баранка зробив офіційну заяву, в якій, зокрема, зазначив, що вважає безпідставною діяльність деяких клубів УПЛ з приводу висловлення йому недовіри у зв’язку з відстороненням команд U-21 та U-19 донецького "Олімпіка" від участі в національних змаганнях у нинішньому та наступному сезонах. Франческо Баранка підкреслив правильність обраного напрямку Комітетом з етики і чесної гри ФФУ у боротьбі з договірними матчами в українському футболі.

Фото: olimpik.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-