Голова Комітету з етики та чесної гри ФФУ зробив офіційну заяву

Голова Комітету з етики та чесної гри ФФУ зробив офіційну заяву

Укрінформ
Голова Комітету з етики та чесної гри Федерації футболу України Франческо Баранка зробив офіційну заяву.

Франческо Баранка у своїй заяві, яку оприлюднив офіційний сайт ФФУ, зокрема, зазначив, що вважає безпідставною діяльність деяких клубів УПЛ з приводу висловлення йому недовіри у зв’язку із відстороненням команд U-21 та U-19 донецького "Олімпіка" від участі в національних змаганнях у нинішньому та наступному сезонах.

"Мені стало відомо, що деякі клуби української Прем’єр-ліги невдоволені моїми діями як голови Комітету з етики та чесної гри ФФУ та почали проводити опитування і збирати підписи стосовно висловлення мені недовіри. Так, клуби вважають заангажованими та несправедливими рішення КДК ФФУ від 29.03.2018 та АК ФФУ від 08.11.2018 стосовно відсторонення команд U-21 та U-19 ФК "Олімпік" Донецьк від участі в національних змаганнях у поточному та наступному сезонах.

Я хочу звернути увагу, що відповідно до Статуту ФФУ єдиним способом вираження невдоволення рішеннями органів здійснення футбольного правосуддя є звернення до Спортивного арбітражного суду міста Лозанна. У випадку незгоди з вищевказаними рішеннями сторони справи по ФК "Олімпік" Донецьк мають право протягом 21-го дня з моменту отримання рішення направити скаргу до цієї касаційної інстанції. Проте клуби не бажають йти цим шляхом, а я вважаю їхні звинувачення безпідставними.

Хочу звернути увагу, що ФК "Олімпік" Донецьк уже двічі притягувався КДК ФФУ до дисциплінарної відповідальності за "договірні" матчі. Проте Комітет з етики і чесної гри цього разу не брав до уваги ці рішення та здійснив розслідування з чистого листа, але з урахуванням інформації та звітів від УЄФА", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: «Динамо» обіграло «Олімпік» в контрольному матчі

Після переліку всіх порушень з боку "Олімпіка" Франческо Баранка резюмував, що вважає невдоволення деяких представників професіональних клубів підтвердженням правильності обраного напрямку Комітетом з етики і чесної гри ФФУ у боротьбі з договірними матчами в українському футболі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-