Шаховий матч за звання чемпіона світу обходиться без перемог

Шаховий матч за звання чемпіона світу обходиться без перемог

Укрінформ
У Лондоні завершилася перша половина матчу за світову шахову корону між чемпіоном світу норвежцем Магнусом Карлсеном та претендентом Фабіано Каруаною (США).  

Одразу ж зазначу, на тлі "веселого" жіночого чемпіонату за нокаут-системою у чоловіків суперництво виглядає занадто прісним. Усі шість партій закінчилися унічию. 

Зустрічі з другої по п'яту не принесли учасникам та уболівальникам жодних хвилювань. А от у першій та шостій певні шанси на виграш мали ті, хто грав чорними. На старті то був Карлсен, але перед контролем він припустився помилки і втратив вагому перевагу. У шостому двобої Каруані чорними навіть вдалося виграти фігуру, однак чемпіон світу продемонстрував найкращі якості захисника. Він побудував фортецю, яку чорним не вдалося пробити. 

Що можна сказати про дебютну підготовку шахістів? Каруана білими надає перевагу ходу 1. е4. Норвежець обирає лише сіціліанський захист. А от білими Магнус зіграв тричі по-різному - від ферзя, ферзевого слона та від короля. Але російська партія, яку обрав у останньому випадку американець, ледь не принесла йому успіх.

Читайте також: Українські шахістки закінчили виступи на чемпіонаті світу

У неділю розпочнеться друга половина матчу, яка, можливо, стане більш результативною.

Петро МАРУСЕНКО, міжнародний майстер, тренер ФІДЕ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-