Збірна України: час експериментів і дебютів

Збірна України: час експериментів і дебютів

Укрінформ
Команда Андрія Шевченка вже вирішила турнірні задачі.

Словаччина – Україна. Ліга націй УЄФА. Ліга В. Груповий турнір. 5 тур.16 листопада. 21:45. Трнава. Міська арена імені Антона Малатинського. Головний арбітр: Нікола Дабанович (Чорногорія). Пряма трансляція на телеканалах «Україна» і «Футбол 1».

Вперше з ЧС-2006 збірна України достроково виграла свою кваліфікаційну групу. Хай це ще не повноцінний відбір на Євро-2020, але перемога в групі Ліги націй теж гідний підсумок. Після досягнення результату Андрій Шевченко може дозволити собі експерименти в найближчих поєдинках. Це стосується і нових схем гри, і новачків.

За останні дні з’явилось багато коментарів про, те що збірна почала працювати над новою тактикою, яку команда Андрія Шевченка випробує в майбутніх матчах. У чому новизна - не зізнається поки ні головний тренер, ні футболісти, але, схоже, мова йде про нову тактичну схему. Зокрема, про неї говорив Руслан Малиновський, зізнавшись, що з першого дня збору тренерський штаб почав активно пояснювати гравцям ігрові нововведення.

Читайте також: Коноплянка: У новачків вистачає бажання, аби проявити себе у збірній України

Що вирішив змінити Шевченко? Зважаючи на нові обличчя в півзахисті та нападі, в його планах нові моделі ведення атаки. Скажімо, Микола Шапаренко і Сергій Болбат – креативні хавбеки з класним пасом і готовністю сприймати нові ідеї. Запрошення нападників Маряна Шведа і Андрія Борячука – це спроба освіжити атаку молодими обличчями. За відсутності Ярмоленка і Марлоса Шведа можуть спробувати на позиції правого атакувального хавбека, а Борячук – у якості центрфорварда і прямого конкурента Бесєдіну і Яремчуку. І Швед, і Борячук будуть максимально вмотивованими зарекомендувати себе, а як пощастить, то і голом відзначитись.

Що стосується конкретно матчу у Трнаві, то команді Шевченка доведеться зустрітися з голодною до перемоги словацькою збірною. Словакам потрібно набирати очки і залишати останнє місце в групі, тому господарі влаштують добрячу облогу наших воріт. Тим краще для контратак збірної України та більше шансів для нових лідерів – Малиновського, Циганкова, Яремчука.

Святослав Василик, Київ   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-