«Шахтар» програв, але собі не зрадив

«Шахтар» програв, але собі не зрадив

Аналітика
Укрінформ
Команда Паулу Фонсеки отримала три м’ячі від «Ман Сіті».

На своєму полі у Харкові «Шахтар» програв «Манчестер Сіті» в Лізі чемпіонів 0:3. Рахунок не викликав подиву, зважаючи на кадрову катастрофу пере матчем. Через травми зіграти не змогли ключові виконавці «гірників» - Тайсон і Марлос. Головний тренер «Шахтаря» Паулу Фонсека напередодні пообіцяв, що команда все одно не зраджуватиме своєму комбінаційному футболу і атакуватиме при першій-ліпшій спробі.   

Читайте також: "Шахтар" програв у Харкові "Манчестер Сіті" в Лізі чемпіонів УЄФА

У захисті «Шахтар» намагався грати дуже грамотно і щільно. Виходило перші 10 хвилин, поки зірковий «Ман Сіті» не розбігався і не розігрівся. Далі команда Хосепа Гвардіоли затисла господарів на їх половині поля. Нічого протиставити супернику в центрі поля «Шахтар» не міг, м’яч не тримався. Зате швидкі контратаки у господарів виходили непогані. У цьому вбачали шанс команди Фонсеки. І цей шанс у неї був би, якби «Ман Сіті» продовжував марнувати момент за моментом.

Втім, тотальна перевага «Ман Сіті» все ж завершилась двома голами і «Шахтар» опинився перед дилемою. Ризикнути і спробувати відігратися чи сконцентруватися цілком на захисті, відбиватися і уникнути розгрому. «Шахтар» обрав перший варіант і відмовився грати у глухому захисті. «Гірники» навіть намагалися перехопити ініціативу та створювали моменти. Наприклад, міг забити Ісмаїлі і за рахунку 1:2 ми могли сподіватися на диво.

В середині другого тайму «Ман Сіті» свідомо збавив оберти і контролював гру лише за рахунок бездоганної позиційної гри в середині поля. У «Шахтаря» ніби й стало більше часу і простору для наступу, але мало що виходило. Третій пропущений м’яч остаточно засмутив команду Фонсеки. Залишок матчу пройшов у кволих спробах команд атакувати. Переможець був уже відомий, тому пристрасті на полі вже бракувало.

Читайте також: "Шахтар" - "Манчестер Сіті". Текстова трансляція

І все ж віддамо належне «Шахтарю», який дуже хотів забити бодай один м’яч. Хотів, не зраджував своєму атакуючому стилю, але не зміг. Було багато руху, бажання, емоцій, але класу господарям не вистачало. Насамперед, молодим гравцям – Майкону, Фернандо, Коваленку, Болбату. Для них матч став чудовою школою, але цього замало. Турнірні перспективи команди Фонсеки погіршуються, а наступний виїзд до Манчестера оптимізму не додає.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-