Верняєв: Вибору немає - треба потрапити командою до топ-8 чемпіонату світу

Верняєв: Вибору немає - треба потрапити командою до топ-8 чемпіонату світу

Укрінформ
Олімпійський чемпіон український гімнаст Олег Верняєв розповів про готовність до чемпіонату світу-2018, який за тиждень стартує в Досі (Катар).

Олег Верняєв в інтерв’ю "СЕ", зокрема, зазначив, що програму на коні повністю відновив, вільні вправи зробив практично ті, що треба, і повернувся до того настрою, з яким працював до Олімпіади в Ріо.

"Скучив за змаганнями? Так, я горю, так мені хочеться знову виходити на поміст і змагатися. До мене повернувся то настрій, з яким я працював весь час, а не те, яке було у мене після Олімпіади в Ріо. Тоді бажання пропало, і я трохи здав. Напевно, дев'ять місяців, коли я нічого не міг робити, все-таки дали про себе знати. Дивишся, як хтось виграє, а тобі самому все ще чогось не вистачає, і розумієш - треба працювати.

Вибору немає, зараз пан або пропав, як то кажуть. Треба їхати на чемпіонат світу і потрапляти командою на Олімпіаду. Хочеться разом із командою поїхати в Токіо-2020. Українська команда на чемпіонаті Європи дуже погано виступила, стала лише 13-ю. Можна сказати, нас вже всі списали з рахунків. Тому нам дуже важливо потрапити до вісімки в Досі. Потрібно довести: те, що сталося в Глазго, було просто помилкою", - сказав Верняєв.

Нагадаємо, що на початку січня провідний український гімнаст Олег Верняєв переніс дві операції в одній з клінік Німеччини. Травма ноги його турбувала вже не перший рік, а от зв'язку в плечовому суглобі він надірвав у минулому сезоні. Відновити тренування він зміг лише влітку і не встиг відновитися і зібрати програму до чемпіонату Європи, який проходив 9 - 12 серпня.

Повернення Олега Верняева до змагань відбулося на початку вересня в рамках 5-го туру Бундесліги, де він виступав за команду "Саар". Потім на FIG World Challenge Cup в Сомбатхеї його виступ закінчився чотирма медалями: "золотом" на коні, "сріблом" у вільних вправах, "бронзою" в опорному стрибку і на брусах. 

Читайте також: Наступна мета гімнаста Верняєва - чемпіонат світу-2018 у Досі

Чемпіонат світу зі спортивної гімнастики пройде в Досі (Катар) із 25 жовтня по 3 листопада 2018 року.

Фото: fig-gymnastics.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-