Андрій Шевченко: Коноплянка і Ярмоленко грою доводять статус лідерів

Андрій Шевченко: Коноплянка і Ярмоленко грою доводять статус лідерів

Укрінформ
Головний тренер збірної України доводить, що лідери його команди прогресують.

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко розповів про нові якості лідерів національної команди. Про це повідомляє сайт УЄФА.

«Коноплянка і Ярмоленко довгий час визначали обличчя збірної України. Раніше вони дуже ефективно використовували вільний простір при швидких атаках, коли отримували можливість втекти у відрив.

Після деяких змін в нашій структурі гри ми стали вимагати від них значно більше, ніж від звичайних флангових гравців. Це і відхід всередину, і атаки з центральної зони.

Таким чином, номінально граючи в одного форварда, ми практично отримуємо на полі трьох нападників.

Читайте також: На матч Україна – Чехія продали більше половини квитків

Тому що, зміщуючись в середину і звільняючи зони для крайніх захисників, вони можуть атакувати простір після передач з флангів і при проникаючих передачах, тим самим вони грають набагато більш різноманітно.

Зараз Ярмоленко і Коноплянка активніше беруть участь в конструкції командної гри. Підтвердженням є їх дуже хороша статистика: забиті м'ячі, кількість атак, контроль м'яча, відсоток браку, дистанція, яку вони долають за матч, швидкісна робота.

Їх показники підтверджують, що вони лідери команди не тільки на словах. Коноплянка і Ярмоленко грою доводять цей статус», - зазначив Шевченко.

Нагадаємо, 16 жовтня збірна України в Харкові зустрінеться з Чехією в Лізі націй.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-