Нова елітна пригода «Шахтаря»

Нова елітна пригода «Шахтаря»

Укрінформ
Паулу Фонсека хоче бути успішним в Лізі чемпіонів з оновленим «Шахтарем». 

«Шахтар» – «Гоффенгайм». Ліга чемпіонів. Груповий турнір. 1 тур. 19 вересня. 19:55. Харків. ОСК «Металіст». Арбітр: Якоб Келет (Данія). Пряма трансляція на телеканалах «Україна» та  «Футбол 1».

Чергову кампанію «Шахтаря» в Лізі чемпіонів очікуємо з оптимізмом. Команда Паулу Фонсеки сьогодні у чудовій формі. Останні п’ять матчів в УПЛ «Шахтар» виграв дуже впевнено із загальним рахунком 15:3. Скажімо, в останньому турі у сильної «Олександрії» не було жодних шансів.

Читайте також: Букмекери назвали фаворита матчу "Шахтар" - "Гоффенгайм"

Оптимальні ігрові кондиції набрали Марлос (5 голів) і Жуніор Мораес (7 голів + 3 гольові передачі). Марлос сьогодні абсолютно кращий футболіст УПЛ – гострий і продуктивний. Мораес миттєво вписався в схеми Фонсеки і грає значно ефективніше ніж в «Динамо». Крім цього, з кожним матчем додають Ісмаїлі, Тайсон і Степаненко. А в резерві вже готові посилювати основний склад бразильські новачки – Майкон, Фернандо, Сіпріано і форвард Кайоде, який залікував травму.

Якщо і є слабке місце в нинішнього «Шахтаря», то це певні непорозуміння в захисті. Насамперед, в центрі, де ніяк не відновляться Ордець і Кривцов, а Ракицький і Хочолава дозволяють собі втрачати концентрацію. Якщо в УПЛ суперники пробачають «гірникам» помилки, то в ЛЧ за кожен промах доведеться розплачуватись.

Перевага «Шахтаря» в чемпіонаті над «Динамо» вже складає 7 очок, а це значить, що Паулу Фонсека може цілком сфокусуватися на матчах Ліги чемпіонів. Португальський фахівець не приховував, що однією з головних причин продовжити контракт з «Шахтарем» була можливість грати в ЛЧ. І не просто грати, а спробувати пройти групу ЛЧ з цілком «авторською» командою, без «людей Луческу» (Фред, Бернард, Феррейра). В ідеалі Фонсека хоче побудувати новий «Шахтар» саме в успішних матчах ЛЧ.

Читайте також: Двоє провідних гравців «Гоффенгайма» травмувались перед матчем з «Шахтарем»

Чого вартий цей «Шахтар» і задум Фонсеки, ми побачимо вже в першому поєдинку проти «Гоффенгайма». Клуб з німецької провінції переповнений молодими амбітними футболістами, які дуже хочуть показати себе в Лізі чемпіонів. У німців також один з найталановитіших тренерів нового покоління - 31-річний Юліан Нагельсман. Його протистояння з Фонсекою може стати однією з інтриг групового турніру.

Щодо сьогоднішнього матчу, то всі козирі у руках Фонсеки – домашня арена, переможний тонус, відмінна форма команди і лідерів. Допомогти «Шахтарю» можуть і кадрові проблеми «Гоффенгайма», за який не зіграють кілька провідних виконавців – Амірі, Демірбай, Гюбнер, Фогт, Гріллітш.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-