Клас, пенальті, шість очок

Клас, пенальті, шість очок

Аналітика
Укрінформ
Збірна України здобула другу перемогу в Лізі націй.

У Львові на порожній «Арені Львів» збірна України обіграла Словаччину 1:0 у Лізі націй УЄФА. Переможний м’яч забив Ярмоленко, реалізувавши пенальті наприкінці зустрічі. На відміну від перемоги в Чехії, гра зі словаками вийшла важкою з багатьох причин. Втім, три очки здобуто і команда Андрія Шевченка впевнено лідирує в групі.

З перших хвилин матчу збірна України заволоділа простором, затисла словаків на їх половині поля і вміло контролювала м’яч. Коноплянка, Марлос і Ярмоленко комбінували і намагалися вивести когось на ударну позицію. Виходило неефективно, бо бив лише Степаненко, і бив невдало.  

Читайте також: Збірна України перемогла Словаччину в Лізі націй УЄФА

Словаки підтвердили – з ними буде непросто. Мак, Вайсс і Нємєц були заряджені на швидкі контратаки і нашим крайнім захисникам Караваєву і Матвієнку доводилось грати дуже уважно. Крім цього, Куцка, Лоботка і Гамшик демонстрували, що можуть тримати м’яч на нашій половині поля і загострювати гру.

Швидко стало зрозуміло, що словаки добре вивчили гру нашої збірної проти Чехії. Як наслідок, ледь помітними виявились на полі Малиновський і Яремчук. Не проходили швидкі перепаси і у Марлоса з партнерами. Словаки грали дуже щільно і за таких обставин на перший план виходили дальні удари і стандарти. На жаль, ні перше, ні друге у нас не виходило.  

Загалом переможна модель з чехами сьогодні не спрацювала. «Синьо-жовті» фактично прововтузились зі словацьким захистом до фінального свистка. Словаки дозволяли контролювати м’яч, але усі шляхи для загострення вони заблокували.

Читайте також: Україна перемогла Словаччину: текстова трансляція

Час йшов і сили наших лідерів танули. Останні 20 хвилин мали стати для України серйозним випробуванням, адже після виснажливого матчу в Чехії наша команда помітно підсіла фізично. А от словаки додавали. На це Шевченко відреагував замінами, випускаючи Зінченка і Циганкова, які посилили нашу гру в Чехії.

Цей хід вирішив долю поєдинку і у Львові. Циганков щойно вийшов і заробив пенальті, який реалізував Ярмоленко. Чесно кажучи, в другому таймі особливих моментів у нас не було, тому і гол, і перемога стали винагородою нашій збірній за старанність і віру у власні сили. Ще один висновок з цієї перемоги – команда Шевченка додає у класі. Саме командний клас «синьо-жовтих» і зробив різницю у цій майже рівній грі.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-