Вимагаємо продовження банкету

Вимагаємо продовження банкету

Укрінформ
Вболівальники сподіваються, що після успіху в Чехії збірна обіграє і словаків.

Україна – Словаччина. Ліга націй УЄФА. Груповий турнір. 9 вересня. 16:00. Львів. «Арена Львів». Арбітр: Тасос Сидіропулос (Греція). Пряма трансляція на телеканалах «Україна» та  «Футбол 1».

Збірна нарешті не просто перемогла у важливому матчі, але й продемонструвала якісний і видовищний футбол. Звісно, що після успіху в Чехії очікування від команди Андрія Шевченка високі. Можливо, навіть завищені. Вже зараз є кілька причин більш реалістично дивитись на речі.

Насамперед, у збірної було лише три дні на відновлення після енергозатратного матчу з чехами. На відміну від нас, словаки розім’ялися на данських аматорах і мали на добу більше на відпочинок. Як показує досвід, у спарених турах другий поєдинок «синьо-жовті» проводять набагато слабше. А інколи взагалі провально. Згадаймо хоча б, як рік тому у відборі на ЧС-2018, після натхненної перемоги над турками 2:0, ми бездарно «згоріли» в Ісландії 0:2.

Читайте також: Коноплянка: Вся збірна показала хорошу гру з Чехією, але Марлос - топ

Серед інших підстав зменшити наш оптимізм – сила словацької збірної. У словаків немає кадрових проблем, а фланги, пресинг і стандарти набагато сильніші за чеські. До того ж у чехів сьогодні немає таких сильних футболістів, як лідери збірної Словаччини – захисники Шкріньяр і Губочан та хавбеки Гамшик і Лоботка.

Силу нашого суперника потрібно мати на увазі і через те, що гратимемо ми у Львові на порожньому стадіоні. На жаль, старі вболівальницькі гріхи вилазять нам у найбільш непотрібний момент. Підтримка трибун могла стати стимулом для декого з наших втомлених зірок. Натомість, тепер ми отримуємо сумний вигляд порожніх крісел і гучну луну.    

Читайте також: Букмекери назвали фаворита матчу Україна - Словаччина

Але досить про негатив. У збірної України достатньо мотивації і виконавців, аби перемогти. Суттєво посилили гру «синьо-жовтих» Малиновський і форвард-дебютант Яремчук. Від обох чекаємо на забиті м’ячі. На рівні топ-виконавця зіграв Марлос, який знайшов спільну мову з лідерами збірної Ярмоленком і Коноплянкою. Останні теж повинні додати і видати проти словаків хоча б один сильний тайм. Нарешті, у збірної є ким підсилити гру з лави запасних. Циганков, Зінченко і Селезньов – усі вони здатні стати джокерами у колоді Шевченка.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-