Японія передала українським гімнастам грант на суму 74 470 доларів

Японія передала українським гімнастам грант на суму 74 470 доларів

Укрінформ
Уряд Японії надав Україні безвідплатну фінансову допомогу на суму 74 470 долл в рамках Програми підтримки культурних проектів "Кусаноне" для Української федерації гімнастики.

Урочиста церемонія передача каталогу спортивного обладнання Українській федерації гімнастики пройшла 24 травня в Центрі олімпійської підготовки "Конча-Заспа" під Києвом, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Уряд Японії вирішив посприяти розвитку української гімнастики у період підготовки до наступної Олімпіади, яку 2020 року прийматиме Токіо. Добре, що українські гімнасти тепер готуваьтимуться до Ігор в таких самих умовах, як і японські. Зізнаюся, що тепер я не знаю, за кого уболівати під час Олімпіади. Мабуть, буду радіти і за Японію, і за Україну", - сказав під час церемонії посол України в Японії Сигекі Сумі.

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов подякував послу від імені українського уряду. 

"Цей грант є частиною офіційної допомоги японського уряду. Для гімнастів це не просто спортивне обладнання, це - їхнє життя. Зазначу, що з початку встановлення дипломатичних відносин Японія надала Україні допомогу на загальну суму 3,1 млрд дол", - зазначив він.

"Ваша допомога повністю відповідає принципам олімпійської солідарності, коли країни у спорті підтримують одна одну. А здорова конкуренція допомагатиме розвитку гімнастики і в Україні, і в Японії", - сказав президент НОК України Сергій Бубка.

Слова подяки висловили під час церемонії і президент Федерації гімнастики України ірина Дерюгіна та олімпійський чемпіон Ріо-2016 на паралельних брусах Олег Верняєв, який, до речі, хотів би потренуватися в Японії. 

Читайте також: Українські грації здобули чотири нагороди в фіналах Гран-Прі в Холоні

Додамо, що починаючи з 2002 року, в межах програми "Кусаноне" Україні надано грантову допомогу для реалізації 133-х проектів на суму понад 9,57 млн дол у сферах охорони здоров'я, освіти, соціального добробуту, збереження середовища, культури, спорту тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-