Фонсека: Якщо неможливо купувати якісних футболістів, то потрібно самим їх виховувати

Фонсека: Якщо неможливо купувати якісних футболістів, то потрібно самим їх виховувати

Укрінформ
Головний тренер «Шахтаря» прочитав лекцію присвячену футболу в Португалії.

Головний тренер «Шахтаря» Паулу Фонсека у столичному телецентрі прочитав лекцію на тему «Футбол в Португалії». Про це повідомляє Укрінформ та офіційний сайт "Шахтаря".

Наставник «гірників» виступав в лекторії фан-зони Євробачення на запрошення Посольства Португалії в Україні та телеканалу «UA:Перший». Відвідати захід міг кожен охочий, і в залі був аншлаг. Під час півторагодинного спілкування Паулу Фонсека розповів, який шлях подолав португальська футбол, перш ніж досягти нинішнього високого рівня, детально зупинився на тому, як організована робота по вихованню молодих футболістів і тренерів, яка роль в цьому процесі відводиться державі і клубам.

Читайте також: Чому «Шахтар» знову чемпіон?

«Одного разу в Португалії зрозуміли, що якщо неможливо купувати якісних футболістів, то треба самим виховувати хороших гравців і тренерів. Це сталося 15-20 років тому. Тоді в країні почали будувати величезну кількість полів і спорткомплексів для дітей, стали навчати десятки молодих наставників. Все це дає результати сьогодні: у нас сильний чемпіонат, найкраща в Європі збірна, а наші футболісти і тренери - в топ-клубах світу. Упевнений, в Україні є необхідний потенціал і можливості, щоб прийти до цього. Тут багато талановитих гравців, а люди дуже люблять футбол», - зазначив Паулу Фонсека.

Головний тренер «Шахтаря» розповів і про свою професійну кар'єру, а під час діалогу з аудиторією порушувалися найрізноманітніші теми: від майбутнього фіналу Ліги чемпіонів до необхідності введення системи відеоповторів. Завершилась зустріч фотосесією та неформальним спілкуванням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-