Київ виділяє 25 мільйонів на фінальні матчі Ліги чемпіонів УЄФА

Київ виділяє 25 мільйонів на фінальні матчі Ліги чемпіонів УЄФА

Укрінформ
Київська міська рада внесла зміни до Міської комплексної цільової програми “Молодь та спорт столиці”, що передбачають фактичне виділення 25 мільйонів гривень з міського бюджету на організацію фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА та Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок 2017/2018.

Рішення підтримали 82 депутати, повідомляє прес-служба Київради.

"25 мільйонів гривень на організацію проведення чемпіонатів – це зобов’язання, яке взяло на себе місто ще в минулому році. Відповідну суму ми передбачили в бюджеті Києва на 2018 рік. Ці кошти мають бути витрачені лише на речі, пов’язані з інфраструктурою, безпекою та благоустроєм. Решту витрат бере на себе УЄФА. Аби ці 25 мільйонів уже почали використовувати за цільовим призначенням, ми сьогодні прийняли зміни до міської цільової програми “Молодь та спорт столиці” на 2016-2018 роки. Це фактично дає старт початку робіт із боку міста”, – зазначив депутат Київради Андрій Странніков.

Читайте також: Фред потрапив до символічної збірної тижня Ліги чемпіонів УЄФА

За його словами, такий захід стане черговим поштовхом до популяризації України на міжнародній арені. А це, у свою чергу, сприятиме збільшенню туристичних потоків. Тільки на фінальні матчі Ліги чемпіонів УЄФА та Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок 2017/2018 очікується 120 тисяч гостей – як іноземних, так і внутрішніх.

Відповідно до збільшення кількості туристів збільшується і туристичний збір, який поповнює бюджет міста. Так торік столиця зібрала 25 мільйонів гривень, що на чверть більше ніж у 2016-му.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-