Бошкович: Українські баскетболістки не готують сюрпризів для Іспанії

Бошкович: Українські баскетболістки не готують сюрпризів для Іспанії

Фото
Укрінформ
Головний тренер жіночої збірної України з баскетболу Горан Бошкович розповів про підготовку команди до майбутніх домашніх матчів кваліфікації Євробаскету-2019.

"Дівчата, які зібралися на збір, відчувають себе добре, працюють. Зробимо все можливе, щоб, як можна краще підготуватися до Іспанії. Я не готую ніяких сюрпризів для Іспанії, думаю тільки про українську команду. Іспанки кращі - це все, що потрібно знати. У них є чітка система - у них єдиний колектив, який грає від початку до кінця матчу всі 40 хвилин в одному ритмі. Ми будуємо систему гри нашої команди, визначаємо наші цілі, думаємо про наш захист і атаки. Наші баскетболістки знаходяться в непоганій формі, але може бути і краще. Головне, налагодити їх гру в системі збірної.

 Аліна Ягупова, капітан збірної
Аліна Ягупова, капітан збірної

З 12-ма гравцями, які зіграють в матчі з Іспанією, я визначуся в п'ятницю. Коли в твоєму розпорядженні всього 13 баскетболістів і хтось може отримати травму, то вибирати вже не буде з кого. Травма Д’Андри Мосс - це, без сумнівів, серйозна втрата для нас. Раніше ми будували нашу гру разом з нею, тепер же нам треба готуватися без неї. Буде дуже складно замінити її. Гравці, які у нас є на цю позицію, іншого формату - в українській команді ніхто не грає так, як Мосс. Але інші, не означає, що вони гірше.

Не думаю, що гра у суботу відрізнятиметься від інших матчів, але на цей раз нас будуть підтримувати вболівальники. Важливо, щоб люди, які прийдуть на матч, заразилися нашою боротьбою і відчули дух гри. Вболівальники не мають поводитись, як в театрі, обмежуючись грюканням в долоні. Не так важливо, скільки прийде уболівальників, головне, щоб вони заразилися нашою енергією, бажанням і старанням і були на майданчику разом з нами", - цитує Бошковича XSPORT.

Читайте також: Тренер жіночої баскетбольної збірної України: Іспанія - краща команда Європи, але і в нас є переваги

Нагадаємо, зараз жіноча збірна України з баскетболу проводить тренування на зборах у Пущі-Водиці у рамках підготовки до чергових матчів кваліфікації Євробаскета проти Іспанії та Нідерландів.

Обидва поєдинки відбудуться у київському Палаці спорту - 10 і 14 лютого. На сьогодні у групі F відбору на Євробаскет-2019 Україна та Іспанія ділять лідерство.

Фото: ФБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-