МОК довічно дискваліфікував російського бобслеїста Воєводу

МОК довічно дискваліфікував російського бобслеїста Воєводу

Укрінформ
Міжнародний олімпійський комітет довічно усунув від участі в змаганнях російського бобслеїста Олексія Воєводу за порушення антидопінгових правил.

Про це повідомляється на сайті МОК.

"Встановлено, що Олексій Воєвода порушив антидопінгові правила відповідно до статті 2 Антидопінгових правил Міжнародного олімпійського комітету, застосованими до XXII Олімпійських зимових ігор у Сочі в 2014 році, і дискваліфікований у зв'язку з подіями, в яких він брав участь", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що впродовж наступних кількох тижнів будуть проведені інші слухання, що стосуються інших спортсменів.

На Олімпіаді в Сочі-2014 Воєвода здобув дві золоті медалі в змаганнях двійок і четвірок разом із Олександром Зубковим. Ці дві медалі раніше були відібрані в Росії через дискваліфікацію Зубкова.

Читайте також: Триста російських спортсменів підозрюються у порушенні антидопінгових правил

Спеціальна комісія Дениса Освальда, що розслідує випадки систематичного застосування допінгу в російському спорті, відкрила вже 46 справ проти росіян. Раніше МОК позбавив російських спортсменів 11 медалей Олімпіади в Сочі, внаслідок чого Росія втратила лідерство в загальному заліку й спустилася на третє місце.

5 грудня МОК зняв російську збірну з зимових Ігор 2018 року в Південній Кореї. Поїхати на Олімпіаду зможуть тільки ті спортсмени, які не були помічені у вживанні допінгу, але лише під нейтральним прапором в команді ОАР - "Олімпійські атлети з Росії".

Фото: yuga.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-