Жданов: Росія згвалтувала олімпійські цінності, їй не місце на Іграх

Жданов: Росія згвалтувала олімпійські цінності, їй не місце на Іграх

Укрінформ
Міжнародний олімпійський комітет (МОК) призупинив членство Олімпійського комітету Росії (ОКР) в організації і відсторонив збірну Росії від участі у зимових Іграх-2018. 

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов вважає рішення МОК цілком справедливим, адже Росія зробила вживання допінгу державною програмою.

"Вітаю жорстке рішення МОК, вважаю його справедливим покаранням Росії, яка на державний потік поставила вживання допінгу та прикриття цієї антиспортивної діяльності. Особливо цинічними та аморальними слід вважати дії російської влади, що займалася, не лише підміною брудних проб власних спорстменів на Олімпіаді в Сочі, але й намагалася зіпсувати допінг-проби чесних конкурентів, зокрема, української біатлоністки Віти Семеренко.

Національній збірній Росії, ОКР, спортивним функціонерам РФ, які згвалтували олімпійські цінності - не місце на Олімпійських іграх. Усім їм показали червону картку. Це добрий сигнал, що свідчить про реальний процес очищення міжнародного спорту та олімпійського руху від зловживань", – написав Жданов у своєму facebook

Читайте також: Збірну Росії відсторонили від участі в Олімпіаді-2018

Нагадаємо, що 5 грудня МОК призупинив членство Олімпійського комітету Росії в організації і відсторонив збірну РФ від участі у зимових Іграх-2018, які пройдуть у Пхьончхані (Республіка Корея). Російські спортсмени можуть виступати на Олімпіаді лише у нейтральному статусі. Також Олімпійський комітет Росії повинен відшкодувати МОК витрати в розмірі $15 млн, які організація витратила на розслідування допінгових порушень російською стороною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-