Шабанова: 7 тренерів уже отримали компенсації за підготовку баскетболістів

Шабанова: 7 тренерів уже отримали компенсації за підготовку баскетболістів

Укрінформ
Тренер гравця, який ще не досяг 21 року і уклав свій перший професійний контракт із клубом Суперліги і Вищої ліги, отримає обов’язкову компенсацію.

Про це повідомила голова департаменту із організації і проведення змагань Федерації баскетболу України (ФБУ) Лариса Шабанова.

"Наразі 7 дитячих тренерів, чиї вихованці цього року уклали свої перші контракти із клубами Вищої ліги отримали компенсаційні виплати" – цитує Шабанову офіційний сайт ФБУ.

Клуби Вищої ліги, які заявили молодих гравців, перерахували по 10 000 гривень компенсаційних внесків за кожного виконавця, половина з яких адресно надходить на рахунок тренера, а друга половина нараховується на рахунок установи (ДЮСШ, клубу тощо), яка підготувала гравця.

Що важливо, при подальшому переході цих гравців до команд Суперліги, вже сам клуб Суперліги виплачуватиме додатково 15 000 гривень компенсації.

Читайте також: Серце молодого баскетболіста NCAA зупинилося під час матчу

У разі підписання молодим баскетболістом першого професійного контракту із клубом Суперліги компенсаційна виплата буде одноразовою і складе 25 000, з яких рівно половина дістанеться особисто тренеру, який підготував гравця, а інша половина спортивній школі, у якій той зростав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-