Велике пограбування в Неаполі

Велике пограбування в Неаполі

Укрінформ
«Шахтар» програє «Наполі» 0:3 і випускає з рук перепустку до плей-офф Ліги чемпіонів. 

До 56-ї хвилини матчу у Неаполі «Шахтар» був однією ногою у весняній частині Ліги чемпіонів. Але потім сталося велике неаполітанське пограбування команди Паулу Фонсеки. Голи Інсіньє, Зеліньского і Мертенса боляче вдарили по самолюбству українського чемпіона і призвели до гучної поразки 0:3. Так, сьогодні у «Шахтаря» відібрали путівку до наступного кола. Але усі шанси «Наполі» відібрати не зумів. І це єдиний позитив після розгрому на «Сан-Паоло».  

А розпочиналось усе непогано. «Шахтар» не став притискатися до власних воріт. Навпаки, гості краще контролювали м’яч в центрі поля. Причому, це у «Шахтаря» виходило легко і невимушено. Дві дуже рухливі лінії захисту і півзахисту у «гірників» намагалися стримувати широкий наступ «Наполі». Ніякої гри на відбій не було. Мало того, за першої нагоди «Шахтар» переходив у наступ великими силами.

Читайте також: "Наполі" - "Шахтар". Текстова трансляція

У підсумку ми стали свідками сильного тайму від «Шахтаря». Наш чемпіон грав впевнено, дисципліновано, багато рухався і гостро атакував. Чудові моменти мали Тайсон і Марлос. «Наполі» не зовсім розумів, як подолати захист гостей, звідси було багато помилок і офсайдів.

Після перерви «Наполі» увімкнув усі оберти і наш чемпіон не зумів зупинити натиск гостей. Безперечно, перший гол – це цілком заслуга Інсіньє. Втім, «Шахтар» не мав давати стільки свободи нападнику господарів. Єдине, що тішило, «гірники» миттєво відповідали своїми атаками. Класно комбінувала бразильська четвірка Фред – Марлос – Бернард – Тайсон. Фрагментами «Шахтар» зачиняв господарів у їхньому карному майданчику, але до вирішального удару справа не дійшла.

На 70-й хвилині Фонсека випустив Алана Патріка замість Степаненка, а це значило, що «Шахтар» атакуватиме великими силами. Ризик звичайно був великий, але футбол від цього лише виграв, гра пішла на зустрічних курсах.

Читайте також: "Шахтар" програв "Наполі" у Лізі чемпіонів УЄФА

Шкода, але все закінчилось розгромом. 0:3 – стратегічно поганий для «Шахтаря» рахунок. Тепер в заключному матчі з «Ман Сіті» потрібно обов’язково брати бодай одне очко.

Насправді, все могло закінчитися для «Шахтаря» куди краще. Команда не заслуговувала сьогодні на поразку. Тим більше, на таку велику поразку. Однак, власні помилки, насамперед у захисті, і сила «Наполі» звели усе до прикрих 0:3. У Паулу Фонсеки є два тижні аби проаналізувати невдачу, зробити висновки і таки здобути путівку у плей-офф.  

Святослав Василик, Київ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-